• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2020

14:58

NOVI ŠAMAR ZA TRAMPA! Kablovske mreže skinule sa repertoara njegov omiljeni film jer je - RASISTIČKI! (FOTO)

Vesti

NOVI ŠAMAR ZA TRAMPA! Kablovske mreže skinule sa repertoara njegov omiljeni film jer je - RASISTIČKI! (FOTO)

Podeli vest

Nakon 34 godine prikazivanja filma "Prohujalo s vihorom", bioskop "Orfeum" u Memfisu objavio je da će zbog optužbi za rasizam u filmskom klasiku prekinuti njegovo dalje emitovanje, a mreža HBO je takođe najavila da se film skida sa njihove platforme

Ostvarenje iz 1939. godine je poslednji put imalo projekciju 11. avgusta, istog dana kada se odigrao miting belih nacionalista u Šarlotsvilu, u Vridžiniji.

Bioskop je posle toga dobio brojne pritužbe da je način predstavljanja Afroamerikanaca u filmu i romantizovani prikaz Konfederacije i Juga - rasistički.

"Prohujalo s vihorom", u kojem je Vivijen Li slumila Skarlet O'Haru, dobio je osam Oskara, među kojima je jedan otišao glumici Heti Mekdenijel za najbolju sporednu glumicu. Heti je zbog toga postala prva Afroamerikanda koja je dobila ovu nagradu.

 

 

Jedan od ljudi kojima će nedostajati film "Prohujalo sa vihorom" je upravo američki predsednik Donald Tramp, koji je u februaru oštro kritikovao "Parazit", južnokorejski film koji je dobio nagradu, a koji on nije stigao da pogleda. 

Na pitanje koji mu je omiljeni film, on je odgovorio: "Prohujalo sa vihorom".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija