• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

10.06.2020

22:35

JEHOVINE SVEDOKE FINANSIRAJU AMERI! Rusija tvrdi: SAD nas optužuje da ih progonimo, A ONI IH PLAĆAJU KAKO BI OSLABILI REGION!

Vesti

JEHOVINE SVEDOKE FINANSIRAJU AMERI! Rusija tvrdi: SAD nas optužuje da ih progonimo, A ONI IH PLAĆAJU KAKO BI OSLABILI REGION!

Podeli vest

Poslanik Državne dume sa Krima Ruslan Balbek izjavio je da organizacije „Jehovini svedoci“ i „Hizb ut Tahrir“, koje su zabranjene u Rusiji, finansira američki Stejt department

Balbek je time prokomentarisao godišnji izveštaj Stejt departmenta o poštovanju slobode veroispovedanja u svetu u 2019. godini, u kome Amerika optužuje ruske vlasti da progone organizacije „Jehovini svedoci“ i „Hizb ut Tahrir“.

- Organizacije 'Jehovini svedoci' i ' Hizb ut Tahrir' osmišljene su da destabilizuju region i utiču na stanovništvo. Te organizacije šire među masama isključivo američke interese i one su odskočna daska za obojene revolucije. Stoga na stranu sve tre brige Stejt departmenta zbog nekakvog progona – prilikom rešavanja naših unutrašnjih pitanja nećemo nikoga slušati - rekao je Balbek.

"KOZMETIČKA" REŠENJA ZA REFORMU POLICIJE U MINEAPOLISU?! Gradska policijska uprava se povukla iz pregovora!

U aprilu 2017. godine Vrhovni sud Rusije Vrhovni sud Rusije je proglasio Jehovine svedoke ekstremističkom organizacijom i zabranio njenu delatnost na teritoriji zemlje. Sud je u odluci naložio da odmah prekine sa radom svih 395 odeljenja Jehovinih svedoka na teritoriji Rusije. Imovinu organizacije će konfiskovati država.

„Stranka islamskog oslobođenja“ („Hizb ut Tahrir el Islami“) je islamska politička partija, osnovana u Palestini 1953. godine. Aktivna je u Siriji, Egiptu, Jordanu, Tunisu, Kuvajtu, Palestini, Turskoj i Zapadnoj Evropi. U nekoliko svetskih zemalja proglašena je za terorističku organizaciju, a u Rusiji je zabranjena odlukom Vrhovnog suda iz 2003. godine. Cilj organizacije je eliminisanje nemuslimanskih vlada i uspostavljanje islamske vlade na globalnom nivou stvaranje „Svetskog islamskog kalifata“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija