• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.06.2020

17:08

RUSIJA IZLAZI IZ KORONA KRIZE! Putin: Uspeli smo da ublažimo posledice pandemije

Vesti

RUSIJA IZLAZI IZ KORONA KRIZE! Putin: Uspeli smo da ublažimo posledice pandemije

Podeli vest

Rusija je uspela da predupredi i ublaži posledice pandemije na ekonomiju i građane, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin

- Bilo je potrebno rešiti dva problema, zaštiti bezbednost ljudi i predupredi situacija. Sve u svemu, uspevamo to da uradimo. Bilo je potrebno da se uspori razvoj epidemije i umanje njene negativne socijalne i ekonomske posledice - rekao je Putin na sastanku o realizaciji mera preduzetih za ekonomsku i podršku socijalnoj sferi.  

On je istakao da je logika delovanja vlasti bila da pre svega pruži podršku građanima, a posebno porodicama sa decom, obezbedi zaposlenje i pomogne preduzetnicima da sačuvaju posao i radne kolektive.

- Svi paketi mera usvajani su razumno i dosledno, uzimajući u obzir razvoj situacije i stanje u ekonomiji i tržištu rada - dodao je ruski predsednik.

Foto: Printskrin Youtube/RT

Putin je konstatovao da je nezaposlenost u Rusiji porasla i da iznosi oko šest odsto, ali da to nije toliko dramatično kao u mnogim drugim zemljama, gde je ovaj pokazatelj dostigao 11-16 odsto. Pre početka pandemije, nivo nezaposlenosti iznosio je oko 4,5 odsto.

Ruski lider istakao je da je najbitnije koliko je opipljiva i blagovremena podrška konkretnim građanima, porodicama i preduzećima i kako oni sami ocenjuju efikasnost takvih mera.

Putin je u nedelju rekao da Rusija izlazi iz pandemije virusa korona uvereno i sa minimalnim gubicima. Šef države izrazio je nadu da će se ovaj trend nastaviti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija