• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.06.2020

10:44

SVET STREPI OD OZBILJNOG SUKOBA, SAZVAN HITAN SASTANAK! Dve Koreje na ivici rata, Kim poludeo zbog propagandnih letaka, PREKINUTI SVI KANALI KOMUNIKACIJE! (FOTO)

Vesti

SVET STREPI OD OZBILJNOG SUKOBA, SAZVAN HITAN SASTANAK! Dve Koreje na ivici rata, Kim poludeo zbog propagandnih letaka, PREKINUTI SVI KANALI KOMUNIKACIJE! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika, nakon što je Severna Koreja digla u vazduh međukorejsku kancelariju za vezu u pograničnom gradu Kesong, javlja agencija Jonhap


Prema južnokorejskim ministarstvima odbrane i ujedinjenja, Severna Koreja je digla u vazduh kancelariju u Kesongu u 14.49 sati po lokalnom vremenu.

Na fotografijama svetskih agencija vidi se dim u pograničnom gradu Kaesongu.

Foto: AP PHOTO


Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra lidera Severne Koreje Kim Džong Una upozorila je da će Pjongjang srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije, pošto Seul nije sprečio aktiviste da šalju propagandne letke u Severnu Koreju.

Foto: AP PHOTO

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije", kao i vojne kanale komunikacije.
 

 

Ovi potezi bili su odgovor Pjongjanga na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Severna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Industrijski kompleks Kesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.

Severna i Južna Koreja su tehnički još u ratu jer nije postignut mirovni sporazum kada je Korejski rat okončan 1953. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

I sad će zapad optužiti Kim Džong Una za nasilje a Južna Koreja vrši propagandu, odnosno nije sprečila aktiviste da šalju propagandne letke u Severnu Koreju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija