• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2020

13:55

AMERIČKA KOMANDA OPTUŽILA RUSIJU: Imamo dokaze da njihovi lovci MiG-29 pružaju podršku Haftarovim snagama u Libiji!

Vesti

AMERIČKA KOMANDA OPTUŽILA RUSIJU: Imamo dokaze da njihovi lovci MiG-29 pružaju podršku Haftarovim snagama u Libiji!

Podeli vest

Amerika optužuje Rusiju da šalje avione u Severnu Afriku kao podršku Libijskoj nacionalnoj armiji (LNA) koja izvodi operacije na terenu pod vođstvom Halife Haftara

AFRICOM (Američka komanda u Africi) tvrdi da poseduje dokaze o poletanju ruskih MiG-29 aviona i njihovom učešću u operacijama pored obalskog grada Sirte.

Komanda je iznela ove tvrdnje nekoliko nedelja nakon što su tvrdili da je Rusija isporučila najmanje 14 bombardera SU-24 Libiji preko ruske baze Hmejmim iz Sirije.

Nakon ovih tvrdnji, iz AFRICOM-a su preneli da ruski avioni direktno učestvuju u akcijama bombardovanja snaga Vlade nacionalnog sporazuma, i da iz vazduha pokriva akcije famozne "Vagner grupe" koja, navodno, pod sponzorstvom Rusije učestvuje u borbama na strani generala Haftara.

 

 

Optužili su Ruse da su avioni najpre stigli u rusku vazdušnu bazu Hhmejmim u Siriji, gde su prefarbani i potom poslati u Libiju. Komandant AFRICOM-a, Stiven Tovnsend, rekao je da je američka vojska "videla da Rusija šalje borce četvrte generacije u Libiju." Prema njegovim rečima, ni LNA, ni privatne vojne kompanije ne mogu da nabave takve letelice bez pomoći Rusije.

Odbor za odbranu Državne dume nazvao je navode američke vojske lažnim.

- Podaci da je Rusija prebacila borbene avione i bombardere u severnoafričku zemlju nisu tačni - izjavio je 26. maja Andrej Krasov, prvi zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija