• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

22.06.2020

22:47

SELO JE "KORONA FRI", A KUĆA KOŠTA SAMO JEDAN DOLAR! Čudo na jugu Italije zvano "OPERACIJA LEPOTA"!

Vesti

SELO JE "KORONA FRI", A KUĆA KOŠTA SAMO JEDAN DOLAR! Čudo na jugu Italije zvano "OPERACIJA LEPOTA"!

Podeli vest

U malom mestu na jugu Italije, čiji stanovnici kažu da su "kovid fri selo", kuće koštaju jedan dolar.

Ćinkvefrondi, mesto u regionu Kalabrije, nudi kuće za jedan evro kako bi podstaklo ljude da se dosele i pomognu im da mu povrate stari sjaj.

Gradonačelnik Mikele Konija pokrenuo je "Operaciju lepota", projekat čiji je cilj da se zaustavi iseljavanje mladih ljudi u potrazi za poslom, prenosi Si-En-En.

"Pronalaženje novih vlasnika koji bi kupili neku od mnogih napuštenih kuća je ključni deo `Operacije lepota` koju sam započeo kako bih obnovio zapuštene delove našeg mesta", rekao je Konija, koji je odrastao u Nemačkoj i vratio se u Italiju kako bi sačuvao zemlju svojih predaka.

KINESKI PAR ODUŠEVIO ITALIJU! Oporavili se od korone u Rimu, pa donirali bolnici hiljade evra za istraživanje virusa Kovid 19! (FOTO)

 

Ideja je da jeftino imanje i prekrasno okruženje namame ljude koji će udahnuti novi život tom mestašcu koje se nalazi okruženo brdima, između dva topla mora, nedaleko protiče reka, a kolima se do plaže stiže za 15 minuta.

 


- Iako je ovaj kraj predivan, moje mesto je zapušteno, mnoge kuće su prazne i pred rušenjem - rekao je Konija.


I, dok mnogi gradovi u Italiji, koji takođe prodaju kuće za jedan evro, zahtevaju depozit u iznosu do 5.000 evra, koji kupac gubi ako ne uspe da obnovi kuću u roku od tri godine, Chinkvefrondi samo traži godišnju naknadu za osiguranje u iznosu od 250 evra do završetka radova.

- Mi samo tražimo neku vrstu osigruanja nakon što kupac preuzme kuću. Troškovi obnove ovde su od 10.000 do 20.000 evra, s obzirom na to da su kuće uglavnom male - rekao je gradonačelnik.

Chinkvefrondi tokom pandemije nije imao nijedan slučaj korona virusa, a nalazi se u regionu u kojem je broj zaraženih u Italiji bio najmanji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VIDLJIVO

pre 4 godine

Glavni problem je frekfrencija 4+1 koja se pušta povremeno kojom ubijaju bakterije i parazite sa odbranbenim ćelijama organizma i prave zarazu na takav način pa oni stariji naj više stradaju ,a mlađi imaju samo simptome te zaraze.Na nedavnom sastanku o (resetu sveta) dub.država to jest par njih koji vode projekat su rekli javno ali skriveno da je nevidljivi neprijatelj tu i da dobro radi posao ,samo ima šupljina u sprovođenju realizacije plana jer neke države kasne sa postavljanjem primo predajnika i o tome će se raspravljati u UN-a.Eto kako oni vode o nama računa a mi svi panetni ne vidimo neprijatelja koji nas J..e.Očigledno su zadovoljni samo ih usporavaju različite države koje ne drže tempo u širenja paukove mreže da taj nevidljivi neprijatelj ima svugde dobar domet ! ?.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija