• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/Informer.rs

28.06.2020

17:03

UBICE DŽORDŽA FLOJDA ĆE BITI VRAĆENE NA POSAO?! Policijski sindikat podneo žalbu, ČEKA SE EPILOG!

Vesti

UBICE DŽORDŽA FLOJDA ĆE BITI VRAĆENE NA POSAO?! Policijski sindikat podneo žalbu, ČEKA SE EPILOG!

Podeli vest

Četvorica policajaca koji su optuženi i dobili otkaze zbog smrti Džordža Flojda imaju dobru šansu da povrate svoja radna mesta, nakon što je policijski sindikat podneo žalbu na njihovo otpuštanje

Predsednik sindikata je u pismu članovima ukazao da radi na tome da se policajci Derek Šovin, Aleksander Kueng, Tomas Lejn i Tou Tao vrate na svoja radna mesta. Sva četvorica suočelna su sa krivičnim optužnicama - uključujući ubistvo - zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu 25. maja tokom brutalnog hapšenja.

- Otpušteni su bez propisanog procesa - napisao je predsednik Bob Krol.

Iz sindikata, međutim, nisu odgovorili na pitanja o tome kakav je sada stav organizacije po pitanju tih policajaca.

(ŠOK VIDEO) DELEGACIJA UN ORGIJA U SLUŽBENOM VOZILU, žena u crvenoj haljini zaskočila muškarca, ostali nemo posmatraju...

"NBC njuz" ukazuje da je Federacija policije Mineapolisa do sada ostvarila niz pobeda u povraćaju otpuštenih službenika - u čak šest od osam slučajeva od 2006.

A od tih šest slučajeva u kojima su policajci vraćeni na svoj posao ističu se tri: jedan službenik udario je više puta u glavu uhapšenog sa lisicama na rukama i slomio mu nos, drugi se izjasnio krivim za prekršaj nakon svađe sa ženom, a treći je otpušten, vraćen, pa ponovo otpušten zbog navodnog šutiranja tinejdžera u glavu - na kraju je ponovo vraćen na posao.

Dejv Biking, bivši član odbora policije Mineapolisa, smatra da je “veoma verovatno” da će četvorica policajaca optuženih za smrt Džordža Flojda biti vraćena na posao ako sindikat izabere da ih brani, ali to se možda nikad neće dogoditi, u iščekivanju sudske presude.

- Pitanje je da li će oni biti osuđeni – istakao je Biking.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 3 godine

Zasto da ne radi njega nije ubio namerno desilo se boze moj usmena kazna i idemo dalje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija