• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2020

11:57

NEMCI OBRNULI IGRICU, VIŠE NE ČEKAJU TESTIRANJE, VEĆ ODMAH RADE OVO! Nove mere protiv širenja kovida-19!

Vesti

NEMCI OBRNULI IGRICU, VIŠE NE ČEKAJU TESTIRANJE, VEĆ ODMAH RADE OVO! Nove mere protiv širenja kovida-19!

Podeli vest

Situaciji sa virusom korona u Nemačkoj je nešto bolja nego prošle nedelje, s obzirom da je broj zaraženih osoba manji za osam procenata, navode za Tanjug u Ambasadi Srbije u Berlinu


Ukupan broj inficiranih je 201.840 osoba, do sada je preminulo 9.089 zaraženih.


Najviše preminulih je u pokrajini Hamburg (261 od ukupno 5.236 inficiranih), dok je Berlin na drugom mestu (221 od ukupno 8.724 inficiranih).

Budući da je poslednjih dana i nedelja dolazilo do lokalnih žarišta infekcije, dogovorene su mere sa ciljem njihovih suzbijanja - izolacija (karantin) zaposlenih u pogođenim firmama, učesnika porodičnih i drugih proslava, pripadnika verskih zajednica, ukoliko je reč o proslavi ili obeležavanju verskog praznika, istraživanje i praćenje kontakata koji su imali i testiranje.

“Pristup je da se mera upućivanja u karantin može izreći što pre, za to nije neophodno biti pozitivno testiran na virus. Na ovaj način želi se izbeći eventualna izolacija širih oblasti”, pojašnjavaju u Ambasadi.

 

 


Navode da će se u slučaju pogoršanja stanja, tj. bržeg širenja infekcije, primeniti mera ograničavanja nepotrebnih kretanja i putovanja iz u i pogođeni region, a u slučaju da građani iz tog regiona putuju u druge delove zemlje, moći će da dobiju prenoćište u hotelu ili pansionu samo uz lekarsku potvrdu da nisi inficirani.

Generalno, u Nemačkoj važi obaveza nošenja zaštitinih maski u trgovinama i u javnom prevozu, na snazi su i mere odstojanja od drugih osoba od 1,5 metar, i poštovanje higijenskih mera.

Ostale mere se razlikuju od pokrajine do pokrajine, okupljanje u javnosti je najčešće ograničeno na deset osoba (u Baden-Virtembergu do 20) ili na članove dve porodice.

Što se tiče privrednih skupova, sajmova ili kongresa, primera radi u Berlinu je trenutno dozvoljeno učešće maksimalno 300 osoba (uz poštovanje svih mera higijene i odstojanja), a njihov broj će se postepeno povećavati na 1.000 do 1. oktobra.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15