• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

29.07.2020

21:30

PUTIN REŠIO DILEME, VAKCINA PROTIV KORONA VIRUSA TREBA DA BUDE EFIKASNA I BEZBEDNA! Srbijo, misli o ovome kad budeš uzimala vakcinu!

Vesti

PUTIN REŠIO DILEME, VAKCINA PROTIV KORONA VIRUSA TREBA DA BUDE EFIKASNA I BEZBEDNA! Srbijo, misli o ovome kad budeš uzimala vakcinu!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi vakcina protiv korona virusa bi trebalo da bude efikasna i bezbedna

- Ključni zahtevi su da vakcina mora da bude bezbedna i dokaže efikasnost. Moramo da budemo apsolutno sigurni u njenu efikasnost, time ćemo se voditi kada budemo donosili dalje odluke u vezi sa vakcinacijom na korona virus - rekao je Putin tokom onlajn sastanka o epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

On je ocenio da su ruski objekti za istraživanje napravili "ozbiljan napredak" u tom pogledu, prenosi TAS S.

Međutim, on je ukazao na potrebu da se deluje što je moguće pažljivije, uz "poštovanje svoh zahteva i pravila u ovoj komplikovanoj oblasti".

Putin je dao uputstva kako bi se osigurao neophodan nivo proizvodnje lekova protiv korona virusa.

- Pozivam vladu i domaće farmaceutske proizvođače da konstantno prate zalihe lekova na domaćem tržištu, uključujući lekova koji su se dokazali efikasnim u lečenju korona virusa - poručio je Putin.

Foto: pexels.com

Kako je ranije objavljeno, Rusija namerava da bude prva u svetu koja će odobriti vakcinu za korona virus, i to za manje od dve nedelje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija