• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Novosti.rs

29.07.2020

22:00

(VIDEO) FRKA U AMERIČKOJ ARMIJI, SERIJSKI UBICA OD POČETKA GODINE UBIO SEDAM VOJNIKA! Ovo se nikad nije desilo, istraga "tapka u mestu"!

Vesti

(VIDEO) FRKA U AMERIČKOJ ARMIJI, SERIJSKI UBICA OD POČETKA GODINE UBIO SEDAM VOJNIKA! Ovo se nikad nije desilo, istraga "tapka u mestu"!

Podeli vest

Niko ne može da odgonetne šta se to događa u američkoj vojnoj bazi Fort Hud koja je udaljena oko 100 kilometara severno od grada Ostina u Teksasu. Od početka godine u ovoj kasarni je pronađeno čak sedam mrtvih vojnika, od kojih troje u samo poslednjih mesec dana

Za većinu su utvrdili nasilnu smrt, a jedan vojnik se ubio nakon što su ga povezali s ubistvom koleginice. Smrti su toliko čudne da neki sumnjaju kako u bazi koja ima 36.500 vojnika vreba serijski serijski ubica. 

Poslednja žrtva u kasarni je Mehjor Morta (26) čije je telo pronađeno u jezeru koje se nalazi nedaleko od baze. Istraga o njegovoj smrti nije se makla ni za pedalj.

- I dalje tapkamo u mestu. Nemamo nikakve informacije koje bi mogli da objavimo. Istraga i dalje traje - rekao je šerif okruga Bel za CNN.

Morta se pridružio kasarni u Fort Hudu u junu 2019. godine kao mehaničar za oklopna vozila i raspoređen je u maju ove godine u jedinicu.

Ali to je tek jedna u nizu misterioznih smrti u Fort Hudu, a reč je uglavnom o mlađim pripadnicima službe.

Poslednji dan juna istražitelji su pronašli i telo Vanese Gilen, a za njen nestanak bio je osumnjičen kolega Aron Dejvid Robinson, koji je dan kasnije izvršio samoubistvo.

Tokom juna vlasti su pronašle i telo Gregorija Moralesa koji je nestao prošle godine dok se vozio prema vojnoj bazi.

Dokazi zbunjuju istražitelje

Nakon što su Vanesu pronašli mrtvu, vlasti su u bazu uputile stručnjake da provere odnos zapovednika prema podređenima i međuljudske odnose.

Ali, osim Gilen najmanje sedam vojnika iz Fort Huda umrlo je ili su pronađeni mrtvi u poslednjih pola godine, uključujući i samoubistvo vojnika osumnjičenog za smrt mlade pripadnice oružanih snaga.

Zapovednici u Fort Hudu identifikovali su 26-godišnjeg Mortu nakon što je 17. jula pronađen u blizini jezera koje se nalazi na oko 20 kilometara od baze. Ribari su pronašli njegovo telo na dnu brane.

PUTIN REŠIO DILEME, VAKCINA PROTIV KORONA VIRUSA TREBA DA BUDE EFIKASNA I BEZBEDNA! Srbijo, misli o ovome kad budeš uzimala vakcinu!

- Preliminarna obdukcija pokazala je da bi uzrok smrti moglo biti utapanje - stoji u saopštenju Ministarstva.

Osumnjičeni se ubio u tržnom centru

Za slučaj 20-godišnje Vanese saznalo se u aprilu kad je proglašen njen nestanak. Potraga je okončana kada su telo pronašli 30. juna zakopano u plitkoj jami, kaže advokata kojeg je angažovala porodica preminule.

Vanesa je radila kao serviserka za mala oružja i kako je utvrdila istraga, ubijena je udarcima čekićem u oružarnici u kojoj je radila, a njeno telo prebačeno je do mesta gde je zakopana.

Inspektori su identifikovali glavnog osumnjičenog za njen nestanak, a to je bio kolega Aron Dejvid Robinson (20), koji je suočen s optužbama i dokazima, izvršio samoubistvo. Navodno mu je u transportovanju mrtvog Vanesinog tela pomagala devojka Sesil Agilar.

Podivljali psihijatar ubio 13 ljudi!

Ova baza već je poznata po ubistvima vojnika. Prvi put našla se u crnoj hronici 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi, a žrtva je bilo i jedno nerođeno dete. Ranio je i 32 osobe.
Pet godina kasnije u istoj kasarni veteran je ubio tri osobe, a 16 ih je ranio, pa izvršio samoubistvo.

Robinson je shvatio da ga traže dok je šetao tržnim centrom. Kad su mu se približili, izvadio je pištolj, cev uperio u glavu, ispalio hitac i na mestu preminuo. Kako su javili iz Fort Huda, on uopšte nije bio nadređen pokojnoj Vanesi i pripadao je inženjerskoj jedinici.

VOJSKE TURSKE I GRČKE "GLEDALE SE PREKO NIŠANA", A ONDA JE MEĐU NJIH ULETELA ŠESTA FLOTA! Erdogan ustuknuo, za sada?!

Nedaleko od baze 19. juna pronađeni su i posmrtni ostaci Gregorija Skota Moralesa (24), koji je nestao deset meseci ranije. Morales je poslednji put viđen 19. avgusta u noći, kad se vozio svojim automobilom prema bazi. Mladić je bio rodom iz Oklahome i u vojsku je došao u junu 2015. godine kao operater u motornoj jedinici. Navodno je trebalo da dobije otpust iz vojske, ali u bazu nikad nije stigao.

Vojnik ubijen, džip mu spaljen

I 27-godišnji Brandon Skot Rosekrans pronađen je mrtav 18. maja u Harker Hajtsu, 20-ak kilometara od baze.

Portparol tamošnje policije Harker Hajtsa rekao je da je verovatno reč o ubistvu, budući da je vojnik nađen s prostrelnom ranom, a njegov džip pronašli su spaljen verovatno kako bi se sakrili tragovi.

(VIDEO) VELIKI PLAN SRPSKE VOJSKE! OVO JE KLJUČNA NABAVKA, KOJA ĆE ZATVORITI PRILAZE SRBIJI SA SVIH STRANA! Kreće i modernizacija neva i kubova!

Fredi Beningo Delakruz imao je 23 godine kad je 14. marta pronađen mrtav s još dve osobe u stambenom kompleksu. Svo troje su imali rane od vatrenog oružja, a slučaj se vodi kao trostruko ubistvo. Delakruz je u vojsku je došao 2017. u izviđačku jedinicu.

Kristofera Vajnija Sojera pronašli su bez svesti 5. marta u njegovom stanu unutar baze, a istražitelji tvrde da u slučaju ovog 29-godišnjaka nema vidljivih tragova nasilja, ali da ne treba isključiti ubistvo. Sojer je bio automehaničar i u vojsci je radio od 2017. godine.

Šelbi Tajler Džouns ubijen je 1. marta, a smrt ovog 20-godišnjaka istražuje policija gradića Kajlin u kom se nalazi baza Fort Hud. Oni su u tri sata ujutro dobili dojavu da se u jednoj prodavnici nalazi ranjeni čovek, koji je uprkos pruženoj prvoj pomoći preminuo od zadobijenih rana. Veruje se da je u njega pucao nepoznati čovek u obližnjem klubu, a Sojer je ranjen oteturao do mesta gde je preminuo, piše Telegraf.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRB

pre 3 godine

SAMO MRTVI JENKI SU DOBRI JENKI, I ZATO IH TREBA UBIJATI NA SVAKOM MESTU, PA I MOTKOM DOBRO UMOČENOM U GOVNA!!!!

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija