• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

30.07.2020

16:13

UBICA POPULARNE GORILE DOBIO 11 GODINA ZATVORA! Ilegalno ušao u nacionalni park i ubio Rafikija! (VIDEO)

Vesti

UBICA POPULARNE GORILE DOBIO 11 GODINA ZATVORA! Ilegalno ušao u nacionalni park i ubio Rafikija! (VIDEO)

Podeli vest

Ubica jedne od najpoznatijih ugandskih planinskih gorila Rafikija osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 11 godina

Feliks Bjamukama priznao je da je ilegalno ušao u zaštićeno područje nacionalnog parka i ubio gorilu. Na početku suđenja je tvrdio kako ga je životinja napala i da je ubio Rafikija u samoodbrani.

Bjamukama se takođe izjasnio krivim za ubistvo dujker antilope i divlje svinje i za posedovanje mesa tih životinja.

Istraga je pokazala da je Rafiki ubijen oštrim predmetom koji je probio njegove unutrašnje organe. Radnici nacionalnog parka primetili su 1. juna da nema gorile, a telo su pronašli dan kasnije.

Još tri muškarca nalaze se u zatvoru i čekaju suđenje.

Rafiki je bio vođa čopora i vrlo popularan među turistima.

Nacionalni park Bvindi, gde je ubijen, pod zaštitom je UNESCO, a smešten je blizu granice s Demokratskom Republikom Kongo. U pitanju je gusta prašuma površine 320 kvadratnih kilometara. U tom nacionalnom parku žive čovekoliki majmuni, slonovi, antilope i druge divlje životinje.

Turiste većinom privlači otprilike 400 planinskih gorila koje žive u tom području. U Bvindiju živi otprilike polovina svetske populacije gorila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija