• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.08.2020

14:47

PENTAGON DEMANTOVAO TRAMPA: Nema naznaka da je eksplozija povezana sa bombaškim napadom!

Vesti

PENTAGON DEMANTOVAO TRAMPA: Nema naznaka da je eksplozija povezana sa bombaškim napadom!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane SAD ne vidi znake da je eksplozija u luci u Bejrutu povezana sa napadom, navodi Si-En-En, pozivajući se na tri neimenovana činovnika Pentagona

Kako je ukazao jedan od izvora televizije, u slučaju da je bilo indicija da se radilo o napadu, američka vojska u regionu bi bila podignuta u stanje povećane borbene gotovosti i dobila pojačanje. Po njegovim rečima, ništa od toga se nije desilo.

Podsetimo, ranije je američki predsednik Donald Tramp izneo tvrdnju da je eksplozija u Bejrutu posledica terorističkog napada i da je uzrok eksplozije bomba.

Prema poslednjim informacijama, najmanje 78 osoba je poginulo, a oko 4.000 povređeno u velikoj eksploziji u utorak u luci u centralnom delu Bejruta. Taj deo grada je razoren, veliki broj zgrada je teško oštećen. Eksplozija se čula i osetila dalje do Kipra, više od 200 kilometara širom Sredozemlja.

Uzrok eksplozije još uvek nije poznat, ali prvobitni izveštaji sugerisali su da je veliki požar krenuo u skladištu u luci i da je potom došlo da razorne eksplozije, uz ogroman oblak prašine i dima nalik atomskoj pečurci koji se brzo raširio gradom.

Abas Ibrahim, šef libanske Državne bezbednosti, rekao je prethodno da je eksplozija možda prouzrokovana visoko eksplozivnim materijalom koji je zaplenjen s broda pre nekog vremena i uskladišten u luci.

Do eksplozije je, kako navodi AP, došlo u vreme tenzija između Izraela i vojne grupe Hezbolah na južnoj granici Libana. Međutim, zvaničnik izraelske vlade rekao je da Izrael "nema nikakve veze" sa eksplozijom.

Arapski mediji su javili da su povređeni supruga i ćerka libanskog premijera Hasana Diaba, kao i nekoliko njegovih savetnika.

Od eksplozije je oštećena i zvanična rezidencija predsednika Libana, palata "Babda". Od detonacije je oštećen veliki broj zgrada, uključujući i Ambasadu Rusije.

Libanski Vrhovni savet odbrane proglasio je grad Bejrut područjem pogođenim elementarnom katastrofom i predložio Vladi da danas uvede vanredno stanje u libanskoj prestonici, navodi se u saopštenju dostavljenom Rojtersu.

Predsednika Libana Mišel Aun proglasio je trodnevnu žalost, a za danas sazvao Savet za vanredne situacije koji će doneti odluku o mogućem uvođenju dvonedeljnog vanrednog stanja u Bejrutu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija