• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2020

14:03

VARNICA KOJA MOŽE DA ZAPALI ISTOČNI MEDITERAN! Grčka i Turska spremaju u isto vreme odvojene mornaričke vežbe!

Vesti

VARNICA KOJA MOŽE DA ZAPALI ISTOČNI MEDITERAN! Grčka i Turska spremaju u isto vreme odvojene mornaričke vežbe!

Podeli vest

Turska i Grčka su spremne da drže odvojene mornaričke vežbe u regionu Istočnog Mediterana, dovodeći do eskalacije tenzija, u susret pregovorima sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom

Turska i Grčka su u sporu oko prava na istraživanje potencijalnih nalazišta nafte i gasa u regionu Istočnog Mediterana, u koji su sada uključene i članice Evropske unije, kao i druge zemlje.

TURSKI MILITANTI NAPALI RUSKI KONVOJ U SIRIJI! Hvalili se slikama na društvenim mrežama, očekuje se žestok odgovor! (FOTO)

NAJVEĆI AVION NA SVETU SLETEO U BiH! Iskrcavaju se britanski vojnici i oklopna vozila! (FOTO)

Ovaj spor doveo je do blažeg sukoba između turskih i grčkih fregata ranije u toku ovog meseca.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pokušaće da smiri tenzije između ove dve zemlje, u odvojenim razgovorima sa turskim i grčkim zvaničnicima, koji će biti održani u utorak.

Portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova izjavio je da Nemačka žali zbog odluke Turske da nastavi svoja istraživanja na morskom dnu, prenela je agencija Rojters.

Tenzije između Grčke i Turske intenzivirale su se nakon što je Ankara poslala istraživački brod "Oruk Rajs", što je Atina ocenila kao ilegalnu akciju. U subotu je Turska izdala naredbu da se operacije broda nastave do 27. avgusta, nakon čega je Grčka donela odluku da održi vojne vežbe u istom području, u blizini Krita.

Kao odgovor na to, predsednik Turske je u ponedeljak otpužio Grčku da "seje haos" i upozorio je da će ostati sama protiv turske mornarice. Turska je potom izdala drugu naredbu o održavanju vojnih vežbi u blizini Krita.

Portparol grčke vlade Stelios Petsas izjavio je da Grčka "reaguje smireno i sa spremnošću i na diplomatskom i na operativnom nivou" i da će braniti svoja prava suvereniteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija