• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.08.2020

14:10

LUKAŠENKO NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU! Pojačana zaštita zapadnih granica, avioni i dronovi sve prate!

Vesti

LUKAŠENKO NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU! Pojačana zaštita zapadnih granica, avioni i dronovi sve prate!

Podeli vest

Beloruska vojska uključiće bespilotne letelice u monitoring područja blizu državne granice u taktičkom pravcu Grodna u okviru planiranih vežbi, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane te zemlje

Kako je istaknuto u saopštenju, beloruske oružane snage u utorak nastavljaju sa sprovođenjem planiranih aktivnosti borbene pripreme na poligonima i pojedinim delovima područja.

TURSKI MILITANTI NAPALI RUSKI KONVOJ U SIRIJI! Hvalili se slikama na društvenim mrežama, očekuje se žestok odgovor! (FOTO)

NAJVEĆI AVION NA SVETU SLETEO U BiH! Iskrcavaju se britanski vojnici i oklopna vozila! (FOTO)

- Avijacija će realizovati letove aviona u okviru zaštite državne granice u vazdušnom prostoru. Jedinice bespilotnih avijacionih sistema nadgledaće teren u tim oblastima po pozivu i planovima komandanata brigade - saopšteno je na sajtu resora.

Ministarstvo je naglasilo da će jedinice radio-elektronske borbe iz 16. zasebnog puka obavljati zadatke sprovođenja radio-izviđanja ultrakratkih linija radio-veze.

Tokom pripreme združenog grupisanja vojske u taktičkom pravcu Grodna za kompleksnu taktičku odbrambenu vežbu, vazdušno-desantne, tenkovske i motorizovane jedinice uvežbavaju borbenu pripremu, dodaje Ministarstvo.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da protivnici Belorusije pokušavaju da "razbiju" zemlju iznutra, a "sa druge strane granice" već otvoreno prete. Prema njegovim rečima, granici se približavaju trupe NATO-a, a avioni F-16 već su udaljeni na 15-20 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija