• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2020

11:31

STRELCOV ZABRINUT: Abeova ostavka možda uvod u zahlađenje sa Moskvom!

Vesti

STRELCOV ZABRINUT: Abeova ostavka možda uvod u zahlađenje sa Moskvom!

Podeli vest

Ostavka japanskog premijera Šinzoa Abea, koji je odlučio da sa funkcije ode iz zdravstvenih razloga, može dovesti do zahlađenja u odnosima Moskve i Tokija, smatra Dmitrij Strelcov sa ruskog Državnog instituta za međunarodne odnose

- Neminovno će doći do zahlađenja u našim odnosima jer je Abe bio jedna od pokretačkih snaga u naporima ka jačanju veza, naročito političkih, i koji god političar da ga nasledi, na tom polju neće biti toliko aktivan, niti pokazivati isti nivo entuzijazma - izjavio je Strelcov za Tas s.

NOVI ERDOGANOV EKSER ZA KOVČEG NATO! Od Putina kupuje još jedno MOĆNO ORUŽJE, evo o čemu je reč (VIDEO)

DONALD TRAMP OTKRIO: Evo zašto MORAMO da kupujemo naftu od Rusije!

Ruski ekspert je istakao da je Abeova Liberalno-demokratska partija Japana sledila dugoročnu strategiju uravnotežene diplomatije čiji je cilj naročito bio "obezbeđivanje dobrih odnosa sa susedima, uključujući Rusiju".

Strelcov takođe smatra da su pregovori o mirovnom sporazumu između dve zemlje, koji od završetka Drugog svetskog rata nikada nije potpisan zbog teritorijalnog spora oko Kurilskih ostrva, dostigli "kriznu fazu" i da će sledeći japanski premijer morati da odluči da li ih treba nastaviti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija