• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

09.09.2020

12:15

PADNEM LI JA, PADA I RUSIJA! Lukašenko u intervjuu za ruske medije poslao upozorenje "starijem bratu" Putinu!

Vesti

PADNEM LI JA, PADA I RUSIJA! Lukašenko u intervjuu za ruske medije poslao upozorenje "starijem bratu" Putinu!

Podeli vest

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je naciji u prvom intervjuu otkako u Belorusiji traju masovni protesti protiv njegovog režima da ne planira da odstupi s vlasti, prenosi Gardijan


Lukašenko je razgovarao sa grupom ruskih novinara, uključujući urednicu RT-a Margaritu Simonjan, i jasno poručio da će se boriti za ostanak na vlasti.

- Neću dopustiti da sve što smo stvarali bude uništeno, rekao je šef države koji je već 26 godina na vlasti.

Takođe je priznao da je to razdoblje možda i predugo, više o tome čitajte OVDE.

Beloruski čelnik će sledeće nedelje otići u Moskvu na razgovor s ruskim predsednikom Putinom koji je rekao da je spremna i vojno da pomogne kolegi bude li potrebno.

Sve se više oslanja na Rusiju, svog glavnog saveznika i ekonomskog partnera, bez obzira na napetosti između dve zemlje poslednjih godina jer je Kremlj tražio dublju privrednu i političku integraciju s Belorusijom, čemu se do sada Lukašenko protivio.

 

 

Većina njegovih poruka koje je izneo u intervjuu zvuče kao da ih je uputio Putinu, a ne svojim građanima.

Smatra kako bi opozicija uništila državu ako bi on otišao s vlasti. Ponovio je svoju tvrdnju da iza protestanata u Belorusiji zapravo stoje strane sile koje će na kraju napasti - Rusiju.

- Sve je to globalizovano i internacionalizovano. Ako mislite da će se velika Rusija moći da se nosi s ovim, varate se. Razgovarao sam s mnogim predsednicima, sa svojim starim prijateljem, zovem ga starijim bratom, Putinom, i upozorio sam ga. Nemoguće je to zaustaviti - rekao je Lukašenko.

Putin je odbio da pošalje vojnu pomoć Lukašenku, na njegovu javnu molbu, ali je obećao da će poslati kontingent specijalnih snaga u Belorusiju da podrže Lukašenkovu vladavinu, ako bude potrebno.

Foto: tanjug ap

Na fotografijama koje je objavio kabinet beloruskog predsednika vidi se kako urednica Simonjan drži Lukašenka za ruku, a oboje se smeše.

BONUS VIEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

GOLA SLOBODA S MUŠKARCEM U KREVETU! Ovo je čista provokacija, Mićalovićka nemoj to da nam radiš!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nn

pre 4 godine

svi ste vi gotovi onog dana kada je prva bomba pala na srbiju

sledeća vest

Vesti

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!
Politika

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

27.09.2024

10:22

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30