• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2020

13:59

PREOKRET NA KAVKAZU! AZERBEJDŽANCI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA POSLE NEUSPEŠNE OFANZIVE! Žestoko na prvoj liniji, na Karabah ponovo bačene kasetne bombe, PREDSEDNIK KRENUO NA FRONT! (VIDEO)

Vesti

PREOKRET NA KAVKAZU! AZERBEJDŽANCI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA POSLE NEUSPEŠNE OFANZIVE! Žestoko na prvoj liniji, na Karabah ponovo bačene kasetne bombe, PREDSEDNIK KRENUO NA FRONT! (VIDEO)

Podeli vest

Vojska samoproglašene jermenske oblasti Nagorno Karabah u Azerbejdžanu objavila je snimak na kojem se vidi uništenje azerbejdžanskog teškog naoružanja i povlačenje snaga te zemlje, prenosi Armenpres

Prethodno je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanijan saopštila da su jermenske snage krenule u kontraofanzivu na jednom delu fronta u Nagorno Karabahu.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan rekao je da je azerbejdžanska vojska tokom prošle noći i rano jutros prebacila u Nagorno Karabah nove snage i krenula u ofanzivu. Ministarstvo je dodalo da su jermenske snage oborile tri vojna aviona Azerbejdžana.

„Noćas su vođene žestoke borbe“, napisao je Ovanisjan na Fejsbuku.

On je saopštio da Azerbejdžan ponovo koristi kasetne bombe za granatiranje Nagorno-Karabaha!

Šušan Stepanjan precizirala je da su se borbe vodile u severnom i južnom pravcu kontakt linije i da se odbijaju napadi neprijatelja!

„Neprijatelj je koncentrisao velike snage na ova krila i prešao u ofanzivu. Jermenske jedinice zaustavljaju napredovanje neprijatelja, nanoseći mu velike gubitke“, saopštila je Stepanjanova na Fejsbuku.

Sa svoje strane, predsednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan rekao je da se zajedno sa jedinicama specijalnih snaga uputio na prvu liniju fronta.

 

 

„Duž čitave linije dodira vode se teške borbe različitog intenziteta. Gradovi, među kojima i glavni grad Stepanakert, izloženi su artiljerijskom granatiranju. Nacija i domovina je pod pretnjom... Shodno tome, zajedno sa jedinicama za specijalne namene, krećem prema prvoj liniji kako bih učestvovao u borbi, jer ću na prvoj liniji biti korisniji nego u pozadini“, napisao je Arutjunjan na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana ranije je saopštilo da su oružane snage ove zemlje zauzele nova uporišta na kontakt liniji u Karabahu.

Foto: AP PHOTO

„Trupe azerbejdžanske vojske, uspešno napredujući u naznačenim pravcima, zauzele su nova uporišta i očistile teritoriju od neprijatelja. Tokom borbenih dejstava uništena je značajna količina ljudstva, vojne i druge tehnike, kao i neprijateljskog naoružanja“, navodi se u saopštenju pres-službe Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija