• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.10.2020

21:13

EVROPA U STRAHU! Evo koje države NAJVIŠE BRINE NOVI TALAS KORONAVIRUSA!

Vesti

EVROPA U STRAHU! Evo koje države NAJVIŠE BRINE NOVI TALAS KORONAVIRUSA!

Podeli vest

Novi talas korona virusa širi se Evropom, a u skladu sa tim rastu i strahovanja, pa je tako u Belgiji Nacionalni krizni centar upozorio da će ta zemlja dnevno beležiti više od 10.000 novih zaraženih do kraja sedmice, dok u Velikoj Britaniji procenjuju da bi broj zaraženih u ovom talasu mogao da nadmaši brzinu širenja u prvom talasu.

Mnoge zemlje u ovom talasu epidemije beleže rekordne brojeve novozaraženih.

U Belgiji danima broj novoinfoiciranih korona virusom prelazi 5.000, ukupan broj obolelih dostigao je 162.258, a preminula je 10.191 osoba.

U Češkoj se danima nižu rekordni brojevi novozaraženih - u nedelju je bilo registrovano ukupno 117. 10 slučajeva korona virusa i ukupno 987 smrtnih slučajeva, a rekord u broju novozaraženih zabeležen je u u subotu - 8. 618.

U Španiji je registrovano ukupno 890.367 slučajeva korona virusa - najviše u zapadnoj Evropi i 32.929 smrtnih slučajeva.

U madridskom regionu je zabeleženo 724 slučaja korona virusa na 100. 000 ljudi tokom dve sedmice, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije.

U Francuskoj je, prema poslednjim podacima, registrovan 16.101 novi slučaj korona virusa, što je znatno manje nego rekordnih skoro 27.000 novoobolelih u subotu. Preminulo je jos 46 osoba pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 32.730, dok je od početka epidemije zaraženo skoro 735.000 ljudi.

U Holandiji je, prema najnovijim podacima, zabeleženo 6.854 novozaraženih od korona virusa, ukupan broj zaraženih povećao se na 181.498, dok je od Kovid-19 preminulo 12 osoba, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 6.596.

I u Velikoj Britaniji broj novozaraženih je vrlo visok - prema poslednjim podacima novoobolelih je 13.972.

Do velikog porasta broja zaraženih došlo je posebno u severnim delovima Engleske.

 

EVO KADA ĆE RUSKA VAKCINA BITI U ŠIROJ UPOTREBI! Direktor fonda za direktne investicije DAO ODGOVOR NA PITANJE KOJE ZANIMA CELU PLANETU!

Medicinski direktor Nacionalne medicinske službe Engleske Stiven Pauvis izjavio je danas da broj pacijenata obolelih od Kovid-19 u bolnicama u severnoj Engleskoj rapidno raste i da bi mogao da nadmaši brzinu širenja zaraženih od korona virusa tokom prvog talasa.


U Poljskoj je došlo do blagog pada broja novozaraženih u odnosu na subotu kada je iznosio rekrdnih 5.300, on danas iznosi 4.394, a ukupan broj zaraženih je 130.210.

U Italiji je zabeležen blagi pad broja novozaraženih korona virusom, budući da je bilo i manje testova. U poslednja 24 sata, registrovano je 5.456 novih slučajeva zaraze, što je blagi pad u odnosu na prethodni dan.

Do sada je u Italiji od početka pandemije ukupno zaraženo 354. 950 osoba, a 36. 166 pacijenata je podleglo zarazi.

U Nemačkoj je od Kovid-19 obolelo još 2.467 osoba, objavio je Institut za infektivne bolesti Robert Koh. To je pad u broju novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kada je broj obolelih iznosio 3.483. Međutim, Institut Robert Koh saopštio je 8. oktobra da se narednih dana može ocekivati i 10.000 novih slucajeva zaraze dnevno.

Rusija u ovom talasu beleži više novozaraženih nego na početku epidemije.

Što se tiče regiona i dalje prednjači Rumunija sa više od 2.000 zaraženih dnevno - 2.069 novih slučajeva Kovida-19. Sa novih 56 smrtnih ishoda među kovid pacijentima, ukupan broj preminulih od Kovid-19 u Rumuniji sada iznosi 5.467.

U poslednja 24 sata u Mađarskoj je evidentirano 1.173 novih slučajeva Kovida-19 i 14 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.To je blagi porast u odnosu na jučerašnji dan kada je broj novozaraženih iznosio 1.068.Ukupan broj zaraženih je 38.837, a preminulih 968.

Grčka je danas zabeležila 295 novih slučajeva korona virusa, a ukupan broj zaraženih je 22.62.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija