• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

06.11.2020

12:14

TRAMP JOŠ MOŽE DA POBEDI, EVO KAKO! Bajden ga tuče u ključnoj Džordžiji, ali u ovim državama postoji šansa za PREOKRET!

Vesti

TRAMP JOŠ MOŽE DA POBEDI, EVO KAKO! Bajden ga tuče u ključnoj Džordžiji, ali u ovim državama postoji šansa za PREOKRET!

Podeli vest

Američki izbori bliže se kraju, a u napetoj i tesnoj utrci demokratski kandidat Džo Bajden vodi ispred aktuelnog predsednika, republikanca Donalda Trampa

Prema poslednjim rezultatima, Bajden je prestigao Trampa u Džordžiji, a jako mu se približio i u Pensilvaniji u kojoj je nadoknadio gotovo 100.000 glasova zaostatka. Više o tome u našem BLOGU UŽIVO.

Bajden je sinoć poručio da svi glasovi moraju da budu prebrojani, a Tramp je sazvao pres konferenciju u Beloj kući u kojoj je još jednom izneo optužbe za izbornu krađu, uz poruku: "Ako se broje samo legalni glasovi, ja glatko pobeđujem."

Obojica još mogu do pobede. Naime, glasači u svakoj saveznoj državi biraju elektore koji zatim nekoliko nedelja nakon glasanja zvnaično proglašavaju pobednika.

Svaki elektor jednak je jednom izbornom glasu, a broj izbornih glasova po državi otprilike je u skladu s brojem stanovništva. Tako veće države poput Teksasa (38) i Kalifornije (55) imaju više, dok manje države poput Delavera (3) i Ajdaha (4) imaju manje. Ukupno postoji 538 elektorskih glasova, a kandidatu je potrebno više od polovine da bi pobedio (270).

S 264 elektorska glasa, Bajdenu treba još samo šest da pređe prag i zauzme Belu kuću. Osvoji li Pensilvaniju, biće sledeći američki predsednik. Može da pobedi i s osvajanjem Arizone i Nevade, a onda ne bi morao da slavi i u Džordžiji.

S druge strane, Tramp treba da osvoji Pensilvaniju, gde se njegovo vodstvo smanjuje iz sata u sat, kao i tri od četiri države gde brojenje glasova još traje - Arizonu, Nevadu, Džordžiju i Severnu Karolinu. Aljaska takođe nije završila s brojanjem, ali ako se ništa ne promeni, Tramp će tamo pobediti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija