• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija

08.12.2020

15:44 >> 15:53

IZDATO UPOZORENJE! RAT RUSIJE I NATO JE PITANJE TRENUTKA! Ova grupa mesecima čini sve da se izbegne KATASTROFA!

Vesti

IZDATO UPOZORENJE! RAT RUSIJE I NATO JE PITANJE TRENUTKA! Ova grupa mesecima čini sve da se izbegne KATASTROFA!

Podeli vest

Američki časopis „Nešenal interest“ piše da bi oružani sukob između Rusije i NATO-a mogle izazvati vanredne situacije i nesporazumi između vojski

Časopis navodi da ni Alijansa ni Rusija ne žele da slučajno izazovu rat i da postoji ekspertska grupa koja je u protekla četiri meseca prilično radila na sprečavanju mogućeg sukoba.

Predstavnici Rusije, NATO-a i EU razmatraju praktične mere koje bi pomogle pozitivan razvoj „složenih i turbulentnih“ odnosa a stručnjaci su se fokusirali na jačanja kontakata između političara i vojske, razvijanja pravila za saradnju na otvorenom moru i vazdušnom prostoru, kao i jačanje poverenja za bezbednu saradnju u Baltičkom regionu.

Osim toga, stručnjaci tvrde da se rizici povezani sa sukobom mogu da se ublaže povećanjem transparentnosti u oblastima kao što je, na primer, razvoj novih vrsta oružja i organizacija vojnih vežbi.

Takođe se navodi da sada samo slučajnost može dovesti do konfrontacije, a i Rusija i NATO su zainteresovani za sprečavanje takvih incidenata. Stručnjaci su naglasili da je danas potpuno „resetovanje“ odnosa strana nemoguće, ali da se atmosfera diskusije postepeno kreće ka pozitivnoj ravni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
token

pre 3 godine

kad bih bilo zasto je amerika i nato na granici sta traze tamo mir?!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija