• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2020

17:13

RUSIJA I SUDAN POTPISALE UGOVOR O MORNARIČKOJ BAZI! Putinova flota će održavati MIR u Severnoj Africi!

Vesti

RUSIJA I SUDAN POTPISALE UGOVOR O MORNARIČKOJ BAZI! Putinova flota će održavati MIR u Severnoj Africi!

Podeli vest

Rusija i Sudan potpisali su sporazum o uspostavljanju ruske mornaričke logističke baze Navis u toj severnoafričkoj zemlji, navodi se u dokumentu objavljenom danas na sajtu ruske vlade za pravne informacije

Dokumentom je predviđeno da ruska baza Navis u Sudanu ispunjava ciljeve održavanja mira i stabilnosti u regionu, da je odbrambenog karaktera i da nije usmeren protiv drugih zemalja, preneo je TAS S.

Prema sporazumu, Rusija će u mornaričkoj logističkoj bazi moći da ima najviše četiri ratna broda, uključujući mornaričke brodove sa nuklearnom pogonskom jedinicom, pod uslovom ispunjavanja nuklearnih i normi zaštite životne sredine.



Sporazum će važiti 25 godina i može biti više puta produžen na 10 godina, ukoliko nijedna strana ne obavesti onu drugu pisanim putem diplomatskim kanalima najmanje 12 meseci pre isteka relevantnog perioda o svojoj nameri da ga raskine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija