• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.12.2020

23:09

GAZE PREKO MINSKOG POLJA, ZAOBILAZE PREPREKE... Evo kako vežbaju ruski izviđači! /VIDEO/

Vesti

GAZE PREKO MINSKOG POLJA, ZAOBILAZE PREPREKE... Evo kako vežbaju ruski izviđači! /VIDEO/

Podeli vest

Izviđači kombinovanih snaga Istočnog vojnog okruga, raspoređenih na Dalekom istoku Rusije u Amurskoj oblasti, Habarovskoj Pokrajini i Jevrejskoj autonomnoj oblasti, pristupili su vežbama na "Stazi izviđača"

Vežbe se odvijaju na otvorenim površinama i na specijalizovanim poligonima za obuku.

"Stazu izviđača" čine 22 prepreke, uključujući drvene i kamene ograde, zid, rov, standardnu NATO ogradu, prelazak preko minskog polja i druge tipske prepreke na koje izviđači mogu da naiđu prilikom sprovođenja borbenog zadatka.

- Naš odred je izveo vežbu prevazilaženja "Staze izviđača". Ta vežba omogućava da se poveća usklađenost ličnog sastava i nivo fizičke spremnosti i vladanja oružjem - istakao je viši izviđač Vladislav Moškov.

Televizija prenosi da se na vežbama koriste automatske puške AK-41 i specijalno nečujno oružje "Val" i snajperske puške "Vintorez".

Kako bi atmosfera što više delovala kao borbena, koriste se različita sredstva imitacije i manevarski meci. Ukupno oko 500 vojnika učestvuje na vežbama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija