• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

18.12.2020

09:27

BEZOBRAZLUK NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA! Oglasila se Rusija o zabrani Putinu da prisustvuje Olimpijskim igrama!

Vesti

BEZOBRAZLUK NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA! Oglasila se Rusija o zabrani Putinu da prisustvuje Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Rusija namerava da ospori odluku Sportskog arbitražnog suda da zabrani ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da dve godine prisustvuje Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, izjavio je zamenik šefa komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov

Kako je rekao, ta odluka je „potpuni bezobrazluk i Rusija neće ostaviti tako nešto bez odgovora“.

Kako je juče saopšteno iz Suda, pored Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, ova zabrana se odnosi i na posete ruskog predsednika svim svetskim prvenstvima.

Inače, zabrana se odnosi i na predstavnike ruske vlade, a tačnije na ministre i zamenike ministara, kao i na premijera i zamenike premijera.

Podsetimo, Sportski arbitražni sud u četvrtak je stao na stranu Svetske antidoping agencije (VADA) u sporu sa Ruskom antidoping agencijom (RUSADA) – ruski sportisti neće moći da se takmiče na velikim međunarodnim takmičenjima pod ruskom zastavom do 16. decembra 2022. godine.

Osim toga, RUSADA je dužna da agenciji VADA plati iznos od 1,27 miliona dolara kao naknadu za troškove koje je VADA imala od januara 2019. do datuma odluke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija