• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

20.12.2020

20:00

PUNI SU K'O BROD, A NE PLAĆAJU POREZ! Evo kako su 3 najbogatija čoveka doskočila zakonu

Vesti

PUNI SU K'O BROD, A NE PLAĆAJU POREZ! Evo kako su 3 najbogatija čoveka doskočila zakonu

Podeli vest

Nakon što se Ilon Mask nedavno preselio u Teksas, sada sva trojica najbogatijih ljudi na svetu žive u američkim državama koje ne ubiru porez na dohodak

Početkom decembra, Mask je napustio Kaliforniju kako bi otišao u Teksas, gde se gradi Teslina nova fabrika.

Najbogatiji čovek na svetu, Džef Bezos, koji ima neto vrednost veću od 183 milijarde dolara, živi u državi Vašington.

Treći na Blumbergovom indeksu milijardera je tvorac Majkrosofta Bil Gejts, koji takođe ima prebivalište u Vašingtonu.

Teksas i Vašington dve su od devet američkih država koje ne ubiraju porez na dohodak. Ostalih sedam su Aljaska, Florida, Nevada, Nju Hempšir, Južna Dakota, Tenesi i Vajoming.

Inače, za Maska je ova godina bila "unosna". Njegovo bogatstvo je u porastu kako Tesline deonice rastu. 18. decembra, deonice kompanije su narasle za 6 odsto, postavljajući novi najviši nivo od 695 američkih dolara.

U proteklih 12 meseci svojoj neto vrednosti dodao je više od 127 milijardi dolara. Prema mišljenju Forbsa, samo Maskova raketna kompanija Spejs Iks sada se procenjuje na 46 milijardi dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija