• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.01.2021

17:08

RUSKI NAUČNIK TVRDI: Zbog klimatskih promena pojedini američki gradovi će NESTATI!

Vesti

RUSKI NAUČNIK TVRDI: Zbog klimatskih promena pojedini američki gradovi će NESTATI!

Podeli vest

Doktor geografskih nauka Aleksandar Kislov izjavio je da mnogi gradovi zbog svog geografskog položaja u bliskoj budućnosti mogu biti potopljeni, "zahvaljujući" globalnom zagrevanju, dok neke zemlje mogu postati "druga Afrika", prenosi televizija "Zvezda"

Prema njegovim rečima, američki gradovi poput Majamija i Orlanda uskoro bi mogli da nestanu sa lica Zemlje u potpunosti.

- Pre nekoliko godina video sam spisak gradova na kome je bilo navedeno koji grad i kada će biti poplavljen. Krajem veka velika plima i dobra oluja mogla bi da podigne nivo vode i da izazove poplave u Njujorku, grad će stalno biti poplavljen - rekao je ruski naučnik.

Kislov je dodao da bi do kraja veka temperatura mogla porasti za četiri stepena.

Foto: Pixabay

- Nivo svetskog okeana će porasti za oko pola metra. Samo po sebi to nije mnogo, ali moderni lučki objekti neće moći da izdrže taj pritisak - rekao je doktor nauka.

Govoreći o Rusiji, Kislov je istakao da će porast temperature u određenim regionima biti praćen povećanom količinom padavina, što znači da će nivo vode ostati približno isti kao i danas.

Međutim, kada je reč o južnim teritorijama kao što su Ukrajina, Grčka i Mediteran, tamo situacija neće biti toliko dobra, jer se količina padavina neće povećavati istovremeno sa zagrevanjem, zbog čega postoji rizik da ove teritorije postanu nova Afrika.

Ranije je ruski stručnjak Vladimir Semjonov izjavio da će ruska klima postati toplija, povisiće se prosečne temperature, ali globalno zagrevanje za zemlju neće predstavljati ozbiljnu pretnju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBIN

pre 3 godine

SPREMAJTE SE VSRBI NA BUKU RAKETA IZNAD SRBIJE PREMA NEMACKOJ SVIM AMERSKIM BAZAMA I PONOVO POGLEDAJTE KAK JE KRATKO PUTIN PRSTOM OPOMENUO BAGRU -NO-NO

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija