• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2021

15:50

KIM DŽONG UN NAJAVIO OŠTRE KAZNE, PA PO PRVI PUT PRIZNAO:  Zemlja se suočava sa NIKAD VEĆIM poteškoćama!

Vesti

KIM DŽONG UN NAJAVIO OŠTRE KAZNE, PA PO PRVI PUT PRIZNAO: Zemlja se suočava sa NIKAD VEĆIM poteškoćama!

Podeli vest

Juče tokom sastanka radničke partije u Severnoj koreji, Kim Džong Un je po prvi put priznao da se njihova zemlja suočava sa "nikad većim" poteškoćama

Severnokorejski lider se suočava sa najtežom krizom tokom svoje devetogodišnje vladavine, jer je ionako problematičnu ekonomiju pogodila pandemija koronavirusa, niz prirodnih katastrofa prošlog leta i stalne sankcije koje predvodi Amerika. 

Kim Džong Un je takođe naredio oštriji pravni nadzor koji će podržati njegove razvojne planove i iskoreniti razne "nezakonite radnje" povezane sa ekonomijom, preneli su danas državni mediji.

 

 

Prošlog meseca je priznao da su prethodni ekonomski planovi propali i najavio novi petogodišnji razvojni plan usred zatvaranja granica povezanih sa pandemijom zbog čega je smanjena spoljna trgovina Severa.

Kim je naglasio važnost jačanja pravnog nadzora i kontrole nad uspostavljanjem i izvršnim procesom nacionalnog ekonomskog plana, prenela je zvanična Korejska centralna novinska agencija.

Naglasio je da tužioci i druge organizacije za sprovođenje zakona moraju učiniti više kako bi osigurali da se ekonomski plan pravilno izvršava i "da organizuju snažnu pravnu borbu za proveru svih vrsta ilegalnih praksi otkrivenih u ekonomskim aktivnostima".

Kim je dodao da "svi sektori i jedinice treba da im se bezuslovno pokor."

 

 

Rekao je da će "ofanzivno" držati pravni nadzor nad agencijama koje krše socijalistički poredak za ekonomsko upravljanje i preduzeti "snažne mere" protiv bilo kakvih akata koji ometaju napore za jačanje industrije, prenosi KCNA.
 

Novi petogodišnji plan usredsređen je na izgradnju jače samonosive ekonomije, smanjenje oslanjanja na uvoz, ulaganje više u metalnu i hemijsku industriju i povećanje proizvodnje robe široke potrošnje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija