• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

13.02.2021

09:43

U TURSKOJ OBJAVLJENA MAPA KRIMA KOJA JE DIGLA RUSIJU NA NOGE! Moskva munjevito reagovala posle priloga na turskoj televiziji! /FOTO/

Vesti

U TURSKOJ OBJAVLJENA MAPA KRIMA KOJA JE DIGLA RUSIJU NA NOGE! Moskva munjevito reagovala posle priloga na turskoj televiziji! /FOTO/

Podeli vest

Karta koju je prikazala turska televizija, a koja predviđa širenje zone uticaja Ankare na jug Rusije izgleda besmisleno, turska strana treba da se mane snova o ruskoj teritoriji, rekao je šef Komiteta za narodnu diplomatije i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Gempelj

„Sve izgleda veoma smešno i podseća na odlomak naučno-fantastičnog žanra. Turskoj strani se samo može posavetovati da se manu snova o ruskoj teritoriji, u suprotnom bi mogli da puknu od takvog preteranog apetita“, rekao je Gempelj.

Prema njegovim rečima, Turska je aktivno motrila na Krim dok se nalazio u sastavu Ukrajine, kada je aktivno vodila na poluostrvu propagandne i finansijske aktivnosti.

„Sada je Krim legalni deo Rusije. Rusija nije Ukrajina, s njom takve zakulisne igre neće proći“, poručio je političar.

Ranije je televizija TGRT1 (TGRT1) u programu prikazala kartu koja odražava prognozu kompanije „Stratfor“ o širenju turske sfere uticaja.

Pretpostavlja se da će se do 2050. godine na njoj naći nekoliko zemalja Severne Afrike, Bliskog istoka, bivšeg Sovjetskog Saveza, kao i regioni juga Rusije, uključujući Krim, Kubanj, Rostovsku oblasti i republike Severnog Kavkaza.

Foto: Printskrin

Podsetimo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio ranije da Ankara ne priznaje Krim za ruski region i da namerava da podrži krimske Tatare zajedno sa Ukrajinom.

Krim je postao ruska regija nakon referenduma, gde je više od 96 odsto birača glasalo za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Predsednik Rusije Vladimir Putin naglasio je da je pitanje Krima u potpunosti zatvoreno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sara

pre 3 godine

Erdogan i Turska samo mogu da sanjaju o otimanju teritorija, a pogotovo ruske!!!!. Apetiti su im veliki, ali nije isto kao pre 500 godina, je Rusija ima da se sravni sa zemljom!!!!.

Perica

pre 3 godine

To mu dođe k'o kod nas. U medveđi žive 20 šiptara i to je šiptarsko. E pa malo morgen. Vratićemo se mi i na Kosovu ali tada neće biti više Šiptara. Videćete samo.

Predragm

pre 3 godine

Kada umre Putin doci ce do gradjanskog rata. Posle diktatora koji nikada ne ostavljaju naslednike kao u Jugoslaviji, Libiji... sledi gradjanski rat uz mesanje stranih sila.

NESA151

pre 3 godine

Nece RUSI zazaliti sto su podali turcima s400.Njega mogu da kontrolisu a ako se secate KACUSA pri kraju rata imale su sistem "SAMOUNISTENJA":Nebrrinite znaju RUSI STA RADE ZATO NEDAJU TEHNOLOGIJU VEC SAMO "SKLAPANJE" !

TT

pre 3 godine

Kompanija „Stratfor“ je inace vrlo ozibljna "kompanija", do sada su samo promasili sve sto su predvideli... -.-

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija