• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ura.news

16.02.2021

10:07

DVA SCENARIJA PRED ČOVEČANSTVOM! Strašna prognoza ruskog lekara, korona je bila samo "trenažni proces", dolazi nešto još gore!

Vesti

DVA SCENARIJA PRED ČOVEČANSTVOM! Strašna prognoza ruskog lekara, korona je bila samo "trenažni proces", dolazi nešto još gore!

Podeli vest

Čovečanstvo čeka pandemija virusa mnogo opasnija od pandemije SARS-CoV-2. Nova infekcija može doći na dva načina, upozorio je ruski lekar Aleksandar Mjasnikov

"Koronavirus je došao kao trenažni proces, ali doći će nešto gore. Doći će sto posto. Dve mutacije. Prvo će se virus ptičjeg ili svinjskog gripa u novoj, mutiranoj verziji, proširiti sa životinja na ljude. I druga mutacija - kada taj mutirani virus počne da prelazi sa čoveka na čoveka. Velika, smrtonosna pandemija udaljena je dve mutacije od nas. Sada moramo da čekamo", upozorio je Mjasnikov.

Da bi se spasilo od nove pandemije, čovečanstvo treba da ima vremena da razvije lek, rekao je doktor. Međutim, nije poznato koliko je vremena ostalo, rekao je Mjasnikov.

"Nova pandemija ne bi trebalo da dođe pre nego što razvijemo univerzalnu vakcinu protiv gripa. Inače će biti loše. Kada će doći - ne znam. Možda za godinu dana, možda za pet ili deset godina. Zbog toga se svi moraju boriti za novu univerzalnu vakcinu protiv gripa", zaključio je Mjasnikov.

Na opasnost od ozbiljnije pandemije prethodno je upozorio i osnivač Majkrosofta Bil Gejts. Primetio je da svet nije spreman da se bori protiv smrtonosnije infekcije. Istovremeno, problem klimatskih promena, rekao je, dodatno će pogoršati situaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

A pa ako je strašan i smrtonosni virus, onda baš i neće da se proširi. Ne može da se širi ako ubije domaćina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija