• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2021

13:45

UŽAS! ŽENI TRANSPLATIRANA PLUĆA ZARAŽENA KORONOM! Preminula odmah nakon operacije

Vesti

UŽAS! ŽENI TRANSPLATIRANA PLUĆA ZARAŽENA KORONOM! Preminula odmah nakon operacije

Podeli vest

Žena iz Mičigena preminula je nakon transplantacije pluća, koja su bila zaražena kovidom, javio je ABC njuz.

Njoj su implantirana pluća u univerzitetskoj bolnici u En Erboru, a doktor Denijel Ričard Kol je rekao da su uzeti uzorci iz nosa i grla donora i primaoca i oboje su bili negativni na kovid.

Međutim, žena je pala u septički šok, lekari su odlučili da uzmu uzorke iz njenih pluća i testiraju ih na kovid, a rezultati su bili pozitivni.

I hirurg koji je radio transplantaciju se razboleo od kovida četiri dana posle operacije, ali je uspeo da se oporavi.

Nakon ovog slučaja, doktor Kol je u studiji naveo da lekari moraju da urade kovid testove na uzorcima koji su uzeti iz dubine pluća donora.

Ispostavilo se da je incident bio izolovan - ovo je jedini potvrđeni slučaj u više od 40.000 transplantacija u 2020. godini, a dogodio se jesenas.

- Naravno da ne bismo iskoristili pluća donora da smo znali da je pozitivan na kovid test -rekao je Kol, koji je koautor izveštaja o ovom slučaju u Američkom žurnalu o transplantacijama.

Nesreća pacijentkinja se zarazila kovidom nakon što je dobila pluća donora, žene iz Aper Midvesta, koja je umrla zbog teške povrede mozga u saobraćajnoj nesreći.

Preminula žena od kovida je čekala na donora jer je imala hroničnu opstruktivnu bolest pluća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da se ovo dogodilo u Srbiji

pre 3 godine

Da se ovo dogodilo u Srbiji ŽUTI HEJTERI, N1,... bi optužili Vučića. Zar ne?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija