• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2021

18:49

EU SPREMA KAZNU ZA ORBANA!? Zabranio radio stanicu koja kritikuje Vladu, Evropska komisija razmatra POSTUPAK protiv Mađarske!

Vesti

EU SPREMA KAZNU ZA ORBANA!? Zabranio radio stanicu koja kritikuje Vladu, Evropska komisija razmatra POSTUPAK protiv Mađarske!

Podeli vest

Evropska komisija saopštila je danas da će možda razmotriti pravni postupak protiv Mađarske nakon što je ona odbila da obnovi dozvolu za radio stanicu Klubradio čiji su gosti u emisijama često kritikovali vladinu politiku

- Izvršna vlast EU pomno prati slučaj - rekao je portparol Komisije Kristijan Vigand.

- Pažljivo analiziramo usklađenost ovih odluka sa pravom EU, uključujući njihov uticaj na slobodu medija i pluralizam u Mađarskoj, u kojoj Komisija ima razloga za zabrinutost - rekao je Vigand za Rojters dodajući da se Komisija neće ustručavati da preduzme zakonske mere ako bude potrebno.

Klubradio, koji emituje program 19 godina, prinudno je isključen prošlog meseca nakon što je izgubio spor zbog oduzimanja dozvole. Svoj program oni od sredine februiara emituju na Internetu.

Mađarska je juče odbila zahtev Klubradija za licencu na tenderu za frekvencije u kojem je bio jedini preostali kandidat, a uz obrazloženje da ne ispunjava uslove.

Nadležni organ za medije presudio je da je zbog nestabilnog finansiranja stanica nepodobna za korišćenje frekvencije i da njeni programski planovi sadrže greške.

Klubradio je u saopštenju naveo da su njegovo poslovanje i finansije transparentni i da ispunjavaju sve moralne i pravne standarde.

"Klubradio će se žaliti na presudu medijske vlasti na svim mogućim relevantnim mađarskim i međunarodnim sudovima," poručili su.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija