• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

14.03.2021

08:54

KORONA DIVLJA U ITALIJI! Od sutra je kretanje ograničeno, sve prodavnice zatvorene... UVODE SE DRASTIČNE MERE!

Vesti

KORONA DIVLJA U ITALIJI! Od sutra je kretanje ograničeno, sve prodavnice zatvorene... UVODE SE DRASTIČNE MERE!

Podeli vest

Svi epidemiološki podaci pokazuju da se zaraza kovidom 19 širi u Italiji veoma bržo, a poslednjih dana broj novozarženih dnevno se povećava za hiljadu novih slučajeva, ističe se u sedmičnom izveštaju Visokog institute za zdravstvo (IŠ), koji objavljuje list "Fanpejdz"

Trenutno ukupno zaraženih u Italiji je 520 hiljada, od toga na bolničkom lečenju je više od 22 hiljade. U odelenjima intenzivne nege zauzetost kreveta je iznad 30 odsto što se smatra kritičnom tačkom.

Od sutra u celoj Italiji anti-kovid mere će biti pooštrene, kretanje ograničeno, sve prodavnice sem hrane i apoteke, zatvorene.

Prema izveštaju IŠ factor Rt, koji pokazuje koliko jedna zaražena osoba inficira drugih, je 1,16 što znači da se korona virus širi eksponencijalno, a i broj žraženih na stotinu hiljada stanovnika je premašio kritičnu tačku od 250.
 

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Prema najnovijem izveštaju u jednom danu 317 osoba je preminulo, pa se broj žrtava korona virusa od početka pandemije pre godinu dan popeo na 101 hiljadu



Vikend pred zabranu bio je u znaku velikih gužvi na ulicama i u prodavnicama.

U samouslugama su bili redovi, iako će prodavnice hrane nastvaiti da rade, a nestašica nikada nije bilo, čak niti na vrhuncu prvog talasa zaraze.

I na ulicama italijanskih gradova zabeležene su velike gužve, kao pred praznike, ali i vidljivo brojnije prisustvo policije koja je intervenisala na mestima gde se okupljalo više građana nego što to mere zabrane dozvoljavaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija