• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2021

14:23

SRAMNO, USTAŠKI SIMBOLI IZNAD KNINA! Šimpraga poslala dramatično upozorenje!

Vesti

SRAMNO, USTAŠKI SIMBOLI IZNAD KNINA! Šimpraga poslala dramatično upozorenje!

Podeli vest

Poslanica Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Anja Šimpraga izjavila je danas u hrvatskom Saboru da su u utorak osvanule poruke mržnje i ustaški simboli na srušenom spomeniku na brdu Spas iznad Knina

“Taj spomenik, betonski obelisk podignut 1969. u slavu poginulih u bici za oslobađanje Knina, visok je bio 25 metara, ali, stropoštao se na tlo u godinama nakon 1995., kada je organizovano miniran”, rekla je Anja Šimpraga i najavila da će Grad slučaj prijaviti nadležnoj policijskoj stanici.

Spomenik će se očistiti, ali ostaje spoznaja da nove generacije nismo uspeli da naučimo o pravim vrednostima i poštovanju, rekla je Šimpraga i poručila da se kao društvo „moramo zabrinuti zbog sve prisutnijeg rasističkog i netolerantnog govora mržnje u javnom diskursu, usmerenog pre svega prema Srbima, LGBT populaciji i Romima“.

Anja Šimpraga je kao dete 1995. godine u operaciji “Oluja” izbegla sa svojim sunarodnicima u Republiku Srbiju, da bi se vratila u Hrvatsku u kojoj je danas poslanik Samostalne demokratske srpske stranke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija