• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.03.2021

08:32

KO JE KRIV ZA BLOKADU SUECKOG KANALA?! Ekspert tvrdi: Putin i Šojgu sve isplanirali u tajgi! /FOTO/

Vesti

KO JE KRIV ZA BLOKADU SUECKOG KANALA?! Ekspert tvrdi: Putin i Šojgu sve isplanirali u tajgi! /FOTO/

Podeli vest

Ruski politikolog Evgenije Satanovski primetio je na svom telegram kanalu da u blokadi Sueckog kanala obavezno treba tražiti "ruski trag". Ekspert je i dao smernice, gde treba tražiti, ironično primetivši da su "Putin i Šojgu sve isplanirali u tajgi"

Kako navodi Satanovski, brod „Ever given“, koji je blokirao Suecki kanal, svakog dana košta svetsku ekonomiju skoro 10 milijardi dolara. To je zato što kroz njega prolazi oko 12 odsto svetske trgovine, naglasio je ekspert. Međutim, glavno je, ukazuje Satanovski, u ovoj nesreći se obavezno mora naći "ruski trag" – iako je brod plovio iz Kine pod zastavom Paname, a posadu činili sve sami Indusi.

- Gde je ruski trag? Nemoguće da ga nema. To ne može biti. Hajde onda da predstavimo svoju verziju događaja, zasnovanu na tome "da sve mnogo liči“. Takvu formulu, obično, i političari i mediji u svakom slučaju na nas primenjuju - piše Satanovski.

On je odlučio da predloži novinarima verziju po kojoj se može snimiti film. Satanovski je počeo od britanske kraljice koja je, rastužena "lažima" američke supruge svog unuka, udomila nove korgije, a ruski predsednik Vladimir Putin se vakcinisao.

Foto: AP/Photo

Vladimir Putin i Sergej Šojgu

- Čini se, kakve to veze ima? Međutim, kao što je poznato, sve u svetu je povezano sa Rusijom i sve što je povezano sa Rusijom ima veze sa Putinom. Paralelno sa tim, ljubimac međunarodne zajednice ima nesanicu, a njegova supruga je opet odletela u Nemačku. Što je, sigurno, povezano sa odmorom Putina i (ministra odbrane Sergeja) Šojgua u tajgi, gde su oni, daleko od dosadnih novinara, sve gore i dole navedeno i isplanirali - ironičan je Satanovski.

Deo "đavolski prepredenog plana“, po njegovim rečima, bio je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je odleteo u Peking.

- Podsećam: brod je iz kineske luke krenuo ka Suecu. Slučajnost? Ne verujem - primećuje politikolog.

Brod se, naravno, nije slučajno nasukao. U tome se može videti "ruka GRU (ruske vojne službe)" koja je "trovala" Skripaljeve po Velikoj Britaniji.

- Rusi su uvek bili poznati u Egiptu po veliki zemljanim radovima. Oni su u svoje vreme izgradili i Asuansku branu. Rezultat se vidi. Pitanje je samo: kakve sankcije će za ovo biti uvedene Rusiji i kada. Rešiće oni to nekako - zaključio je ekspert svoj filmski scenario.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djiljana

pre 3 godine

i kod njih ima antinacionalista kao i kod nas,ponižavaju svoj narod zbog politike.Sramota

Vid

pre 3 godine

Iznenađuje me kako ovaj Satan.(ovski) nije optužio Rusiju odnosno Putina i Šojgua da su izazvali razorni zemljotres kod Japana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija