• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

31.03.2021

18:10

SRBIJO, NE MEŠAJ SE! LAVROV JASAN, PRLJAVA IGRA SAD I EU NEĆE PROĆI! Moskvu razbesnela nova podlost Zapada, Moskva sprema žestok odgovor!

Vesti

SRBIJO, NE MEŠAJ SE! LAVROV JASAN, PRLJAVA IGRA SAD I EU NEĆE PROĆI! Moskvu razbesnela nova podlost Zapada, Moskva sprema žestok odgovor!

Podeli vest

Uvodeći na svetska tržišta ograničenja koja protivreče normama Svetske trgovinske organizacije (STO), Amerika i Evropska unija koriste metode nelojalne konkurencije protiv Rusije i Kine, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na specijalnom zasedanju bliskoistočne konferencije Međunarodnog debatnog kluba „Valdaj"

- Mi smo za to da konkurencija bude poštena. U konkretnoj situaciji se koriste nelojalne metode protiv Kine, kao i protiv Rusije. Pokušaji Sjedinjenih Američkih Država i Evrope, koja nažalost sledi njihov primer, pribegavanja restrikcijama s razlogom ili bez njega, potkopavanja pozicija konkurenata, uvođenja veštačkih ograničenja na globalnim tržištima koja protivreče normama STO - sve je to iz te oblasti - istakao je ministar.

Komentarišući intenziviranje spoljnopolitičke delatnosti Kine na Bliskom istoku, Lavrov je rekao da Peking „naravno, ima pravo za štiti svoje interese", kao što i Rusija štiti svoje interese u tom regionu.

- Kina je globalna sila koja ima interese u svim regionima sveta, promoviše svoje ekonomske projekte, koncepte zajedničke sudbine čovečanstva. Ta zemlja ima globalne interese, ali se oni zasnivaju na stvarnim globalnim mogućnostima - dodao je ministar inostranih poslova Rusije.

RUSI VEĆ IMAJU ZAMENU ZA SUECKI KANAL! ARKTIČKA MORSKA RUTA JE KRAĆA I JEFTINIJA, Ameri, hteli ili ne, moraćete da je korostite...

Lavrov je ranije izjavio da je celokupna infrastruktura odnosa sa Evropskom unijom uništena jednostranim postupcima Brisela, te da stoga sada Moskva nema odnose sa tom organizacijom.

U poslednje vreme nesuglasice između EU i Rusije zaoštrile su se zbog situacije oko Alekseja Navaljnog. Brisel je uveo nove antiruske sankcije, a Moskva je obećala da će odgovoriti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija