• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.04.2021

18:27

Rusija i Amerika RAZMENILE PODATKE o raketama i nuklearnim bojevim glavama!

Vesti

Rusija i Amerika RAZMENILE PODATKE o raketama i nuklearnim bojevim glavama!

Podeli vest

Rusija i Sjedinjene Države su prvi put otkako je produžen Sporazum o ofanzivnom strateškom naoružanju (START 3) prvi put razmenili podatke o broju raketa i nuklearnih bojevih glava u svojim arsenalima

Dve države razmenjuju podatke na šest meseci, a prethodna razmena bila je 1. septembra prošle godine. Dve države su produžile START 3 na pet godina početkom februara.

Prema najnovijim podacima Stejt departmenta, Rusija je za pola godine povećala broj nuklearnih bojevih glava za devet, a SAD smanjile za 100.

Zaključno sa 1. martom ove godine Rusija je imala 517 interkontinentalnih balističkih raketa, balističkih raketa na podmornicama i teškim bombarderima (u septembru taj broj je iznosio 510), dok Amerika raspolaže sa 651.

Rusija je imala 1.456 bojevih glava (1.447 u septembru), a Vašington 1.357 (1.457)
Pored toga, Oružane snage RF imaju ukupno 767 lansirnih rampi (prethodno 764), a Amerika 800 kao i pre šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija