• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bog rata

18.04.2021

10:03

SUPER ZAŠTITNIK DOBIJA NOVU OPREMU! Su-34 se naoružava novitetima iz PROJEKTA "SIČ"! /VIDEO/

Vesti

SUPER ZAŠTITNIK DOBIJA NOVU OPREMU! Su-34 se naoružava novitetima iz PROJEKTA "SIČ"! /VIDEO/

Podeli vest

Integracijom ovih sredstava na Su-34 dobiće se borbeni avion koji će po svim karakteristikama predstavljati letelicu 4++ generacije

U ruskim medijima njegovo kodno ime je preformulilsano u "Super Zaštitnik", a u opremu ovih vazduhoplova će ući specijalna aparatura koja je razvijena u okviru projekta "Sič" (Sova).

Ruski lovci-bombarderi Su-34 su u naoružanje usvojili novu opremu koja može da se kači na potrupne nosače letelice. Radi se o univerzalnim izviđačkim sistemima koji će značajno da povećaju efikasnost ovih letelica.

Pored udarnih sposobnosti aviona koje će svakako biti unapređene dodavanjem ovih visokotehnoloških uređaja, oni će imati mogućnost umrežavanja sa svim učesnicima u potencijalnom sukobu (mogućnost izgradnje međuvidovskog mrežnocentričnog informacionog polja).

Što se tiče kontejnera za radarsko izviđanje on će po svemu sudeći biti opremljen savremenim visokosetljivim radarom četvrte generacije "Pika-M“, koji je u međuvremenu uspešno prošao čitav niz tehničko-taktičkih provera u okviru završne faze državnih testiranja (u pojedinim izvorima se spominje podatak da je oproban i u realnim borbenim uslovima). Ovaj radar koji se nalazi u sastavu sistema za radarsko izviđanje obezbeđuje detekciju neprijateljskih ciljeva na daljinama i do 300km. On je u stanju da ostvari maksimalne rezultate u najsloženijim meteo uslovima.

Za ovu letelicu se smatra da je u stanju da detektuje emitovanje elektromagnetnih talasa, komunikacionih signala, uključujući rad mobilne mreže (smart-telefoni) na daljinama i do nekoliko stotina kilometara.

Novi kompleks će značajno da poveća taktičke sposobnosti lovca-bombardera jer će mu omogućiti dalji i oštriji "vid“.

On će biti u stanju da na velikim daljinama otkrije čitav spektar zemaljskih i pomorskih ciljeva/ površinska plovila (uključujući i one koje su po dimenzijama izuzetno teški za uočavanje), kao i da sa ekstremno velikom preciznosti odredi tačne koordinate njihovog položaja, i druge tehničke parametre, koji su na primer neophodni za upotrebu visokopreciznog naoružanja.

Oni što je izuzetno važno kod projekta „Sič“ je sposobnost uvezivanja sa najbližim zemaljskim raketnim i artiljerijsko-raketnim sistemima koji mogu na osnovu detaljnih podataka da izvedu munjevit i razarajući udar.

Ova konekcija će se realizovati preko kodiranog sistema veze, u realnom vremenu, što će omogućiti ovoj letelici delovanje u jedinstvenom izviđačko-udarnom sistemu, u koji će ući savremena sredstva iz praktično svih vidova ruske armije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

Veliki rusofob,američka senatorka iz Misisipija,Cindy Hyde-Smith ,je na svom tviteru postavila sliku sa 5 istih sličica ruskog Su-34 ,koji se dijagonalno ,,spuštaju ka kraju čestitke''.To je u povodu njenog čestitanja 73.rođendana US rezervnoj komandi .Slika je objavljena 17.aprila i na twiteru (19)spriters(spriters11).Proverio sam Cindin twiter i ona je ,naknadno ispravila sliku čestitke i sada se na njoj nalaze 5 američkih stelt lovcaca.Datum ponovnog postavljanja čestitke na twiteru je 14.april / da biste lakše pronašli slike / !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija