• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2021

08:00

KINEZI UPOZORILI RUSIJU - AMERIKA ĆE VAS NAPASTI IZ OVOG PRAVCA! Vašington blefira sa Ukrajinom, prava opasnot dolazi sa Pacifika, SAD tamo spremaju moćnog saveznika... /VIDEO/

Vesti

KINEZI UPOZORILI RUSIJU - AMERIKA ĆE VAS NAPASTI IZ OVOG PRAVCA! Vašington blefira sa Ukrajinom, prava opasnot dolazi sa Pacifika, SAD tamo spremaju moćnog saveznika... /VIDEO/

Podeli vest

NATO vojne provokacije na zapadnim granicama Rusije mogu da odvuku pažnju sa istočnih granica odakle bi SAD mogle da napadnu Rusku Federaciju, upozoravaju vojni analitičari iz Kine

Poslednjih nedelja međunarodna situacija se zakomplikovala, pažnja celog sveta usmerena je na rusko-ukrajinsku granicu, gde je zabeležena velika akumulacija trupa. Prema kineskim stručnjacima, na zapadu Rusije razvila se zaista velika i veoma važna psihološka konfrontacija između Moskve i Zapada, ali se mora gledati u drugom pravcu. Mnogo zanimljiviji događaji mogu se dogoditi na istočnim granicama Ruske Federacije, tvrdi kineska agencija Sohu.

„Zbog činjenice da se odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država pogoršavaju, postoji bojazan da je neizbežna žestoka konfrontacija dve velike sile“, napominju posmatrači kineskog izdanja.

Analitičari Sohu izjavili su da se trenutno zaoštravanje situacije u Donbasu može na kraju pokazati kao distrakcija, da Sjedinjene Države i njihovi saveznici pokušavaju da skrenu pažnju svetske zajednice sa važnijeg teatra - sa azijsko-pacifičkog regiona. Kineski analitičari su uvereni da bi tu u budućnosti mogao da izbije konflikt velikih razmera.

Foto: Reuters

Rusija se godinama pripremala za odbranu svojih zapadnih granica i za to vreme je tamo stvorila neverovatno moćnu odbranu, koju je praktično nemoguće savladati. Odbrambene linije na istoku Ruske Federacije takođe su izuzetno jake, ali zbog geografskih karakteristika postoje neke razlike. Stručnjaci veruju da će glavni udar Sjedinjenih Država biti na ovaj deo ruske države.

"Ako SAD odaberu azijski pravac, biće primorane da zatraže podršku Japana", piše kineska agencija.

Jaka japanska mornarica

Japan neće američkoj vojsci dati samo svoje voje vojne baze, već bi mogao i direktno da učestvuje u ovoj operaciji. Tokio je dugo sanjao o ruskim Kurilskim ostrvima i teško može da odoli iskušenju da pokuša da ih preuzme. Autori Sohu su primetili da je japanska mornarica prilično jaka, što bi moglo da stvori dodatne probleme ruskoj vojsci.

"Japan bi obezbedio baze i brodove, a SAD borbene grupe za vođenje operacija u Rusiji", rekli su vojni analitičari iz NR Kine.

Prema kineskim stručnjacima, prvi udar biće usmeren na Kurilska ostrva, priprema za njega biće izvedena u najstrožoj tajnosti. Američko-japanska grupa oslanjaće se na iznenađenje i pokušaće da se u kretanju učvrsti na Kurilskim ostrvima. Takođe, Pentagon će težiti postizanju prednosti u broju svoje pomorske grupe nad ruskom Tihookeanskom flotom.

Stručnjaci preporučuju Ruskoj Federaciji da se angažuje na jačanju odbrane svoje obale, kao i na povećanju borbenog potencijala Tihookeanske flote. Pojava novih moćnih fregata i protivbrodskih baterija na istočnim granicama Rusije trebalo bi da obeshrabri SAD i Japan da tamo vode vojne operacije, zaključuje Sohu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PETAR

pre 2 godine

JAPAN JE ISKUSIO AMERICKI NUKLEARNI UDAR 45. ,ALI AKO SE IGRAJU VATRE ISKUSICE I RUSKI,ALI TADA NECE IH BITI

Dario III

pre 2 godine

Ovi Rusi bas imaju srece pa ih Kinezi i Informer (nezavisne dnevne novine) o svemu obavestavaju?

Ivan

pre 2 godine

Vama iz Informera, treba zalepiti tužbu za širenje panike

Milan

pre 2 godine

Amerika nema moć da napadne sama nikoga, uvijek traži NATO saveznike, oni nikad neće napasti Rusiju jer bi to bio kraj svijeta.

BorisDe

pre 2 godine

Ni ameri nisu toliko ludi pa da krenu na Rusiju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija