• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2021

13:14

OSVETA UKRAJINACA! Proteruju ruskog konzula iz Odese!

Vesti

OSVETA UKRAJINACA! Proteruju ruskog konzula iz Odese!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine proglasilo je ruskog konzula u Odesi za personu non grata i naložilo mu da napusti Ukrajinu do 30. aprila

- Kao odgovor, Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine proglašava konzula Generalnog konzulata Ruske Federacije u Odesi nepožel?nom osobom za boravak na teritoriji Ukrajine. On mora da napusti teritoriju Ukrajine do kraja dana 30. aprila 2021. godine - precizira se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva.

Ministarstvo je takođe uložilo protest u vezi sa jučerašnjom odlukom o proterivanju zaposlenog u ukrajinskoj ambasadi u Moskvi, prenosi Sputnjik.

- Ovaj korak smatramo nastavkom antiukrajinske kampanje koja se odvija u Rusiji i još jednog ispoljavanja neprijateljskih postupaka protiv zaposlenih u diplomatskim institucijama Ukrajine - dodaje se u saopštenju.

Napominje se da ukrajinsko Ministarstvo u potpunosti odbacuje optužbe da se ukrajinski diplomata navodno bavio aktivnostima nespojivim sa diplomatskim statusom.

Službenik ambasade Ukrajine u Rusiji proglašen je u ponedeljak za personu non grata kao odgovor na proterivanje ruskog diplomate iz Kijeva, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikoljenko izjavio je nakon toga da bi Ukrajina, kao odgovor na proterivanje svog diplomate iz Rusije, uskoro trebalo da objavi recipročnu meru.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija