• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.04.2021

15:11

ODLAZI NATO, NEPRIJATELJU ATATURKA! Bes u Turskoj raste, traže da se PROTERAJU američki vojnici! /FOTO/

Vesti

ODLAZI NATO, NEPRIJATELJU ATATURKA! Bes u Turskoj raste, traže da se PROTERAJU američki vojnici! /FOTO/

Podeli vest

Ispred vazduhoplovne baze „Indžirlik“ na jugu Turske, gde je smešten američki kontingent, održani je protest na kojem su demonstranti tražili da se taj objekat zatvori, a vojnici proteraju kao odgovor na odluku predsednika SAD Džoa Bajdena da zločine nad Jermenima u Prvom svetskom ratu nazove genocidom

Demonstranti su nosili turske zastave i transparente na kojima je pisalo: "Odlazi NATO — neprijatelju Ataturka", "Zatvoriti Indžirlik za SAD zbog laži o genocidu“ i „Ne NATO. Ovo je naša zemlja“.

Protest je organizovao lokalni ogranak Saveza mladih Turske koji smatra Bajdenovo priznanje nezakonitim i da nema pravnu snagu.

Podsetimo, Bajden je pre tri dana saopštio da su otomanske turske snage počinile genocid nad Jermenima 1915. godine.

​On je tako postao prvi američki predsednik posle 40 godina koji je zvanično nazvao zločine nad Jermenima genocidom, uprkos protivljenju Turske.



U oštrom reagovanju, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je Bajdenu da Amerika treba da se „pogleda u ogledalo“, a saopštenje predsednika SAD u kom se govori o genocidu nad Jermenima nazvao je destruktivnim i štetnim po međusobne odnose.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

Turska je pocinila genocid ne samo nad Jermenima vec i nad drugim narodima. To su sve bila masovna i planska istrabljenja. Takodje sve kolonijalne drzave su pocinile genocide stanovnistva u kolonijama. To bi svi oni trebalo da priznaju i da se tako istorijski i vodi. Takodje postoje drzave koje zu bazirane, to jest koje nebi postojale u sadasnjem obliku da nisu pocinili genocid. I to treba istorija da prizna i da se tako vodi istorijski. Nemacka treba da je naznacena kao drzava koja je vekovima pocinila genocide nad raznim narodima ukljucujuci i Luzicke Srbe i koja je u proslom veku pocinila ogromne genocide naroda u Evropi. To genocidna drzava trebalo bi uvek da stoji uz ime Nemacke. I nikad nisu prestali, cim im se ukazala prilika ukljucili su se u jos jedno unistenje drzave i naroda kad su bombardovali Srbiju.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija