• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.04.2021

22:43

ZAŠTO ILI OD KOGA SE ČUVA BAJDEN?! Bela kuća pokušala da objasni postupak predsednika SAD, zašto je jedini nosio masku na virtuelnom samitu! (VIDEO)

Vesti

ZAŠTO ILI OD KOGA SE ČUVA BAJDEN?! Bela kuća pokušala da objasni postupak predsednika SAD, zašto je jedini nosio masku na virtuelnom samitu! (VIDEO)

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden nosio je masku tokom virtuelnog samita o klimatskim promenama sa drugim svetskim liderima kako bi „poslao poruku“ svetu, rekla je sekretarica za štampu Bele kuće Džen Psaki

Viralna fotografija – snimak ekrana sa Raptli fida – pokazala je da je Bajden jedini svetski lider na sastanku u četvrtak koji je nosio masku. DŽen Psaki je taj potez branila na svojoj konferenciji za štampu u ponedeljak, nudeći neobična objašnjenja.

Na pitanje novinara zašto je Bajden bio "jedini svetski lider na klimatskom samitu na Zumu koji je nosio masku", - Zato što svetu šalje poruku da nameće mere predostrožnosti i nastavlja da to čini kao lider Sjedinjenih Država - odgovorila je ona.

Džen Psaki je opravdala Bajdenovu odluku tvrdeći da je sa njim bilo još ljudi tokom virtuelnog sastanka.

​Na viralnoj fotografiji napravljenoj dok je govorio predsednik Rusije Vladimir Putin, prikazan je samo Bajden sa maskom. Kanadski premijer DŽastin Trudo, kineski predsednik Si Đinping, nemačka kancelarka Angela Merkel i drugi svetski lideri takođe su viđeni bez maske.

Džen Psaki nije pojasnila koju "poruku" šalju svetu lideri koji nisu nosili maske.

Nekoliko medijskih organizacija otkrilo je da Bajden nije jedini učesnik koji je nosio masku navodeći da je fotografija samo jedan snimak ekrana sa dvodnevnog samita.

Istakli su da se na slici može videti samo manji deo, 17 od 40 lidera koji su prisustvovali virtuelnom samitu. Primetili su da su i drugi učesnici koje nije snimala kamera u tom trenutku nosili maske, poput britanskog premijera Borisa DŽonsona, japanskog premijera Jošihide Suga i argentinskog predsednika Alberta Fernandeza.

Većina lidera je, međutim, odlučila da se odrekne maske, prenosi RT.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija