• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2021

18:09

NAŠA DECA ĆE VODITI RATOVE ZA VODU I HRANU! Evropska komisija: Stariji treba da podnesu žrtvu i da se bore za ovo!

Vesti

NAŠA DECA ĆE VODITI RATOVE ZA VODU I HRANU! Evropska komisija: Stariji treba da podnesu žrtvu i da se bore za ovo!

Podeli vest

Borba protiv klimatskih promena biće mnogo jeftinija nego haos koji bi donelo globalno zagrevanje

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans upozorio je da će mlađi naraštaji voditi ratove za hranu i vodu i apelovao na starije generacije da u ime bolje budućnosti zaštite životnu okolinu i prihvate da podnesu neke žrtve.

- Stariji treba da podnesu žrtvu u borbi protiv klimatskih promena ili će današnja deca biti suočena sa budućnošću u kojoj će se ratovati za hranu i vodu - rekao je on a prenosi Gardijan.

Timermans je upozorio da će se svet, ako se socijalne i klimatske politike ne usklade kako bi se jednako rasporedio teret i koristi stvaranja "zelenije ekonomije", suočiti sa buntom ljudi u strahu od gubitka posla i prihoda koje će "podsticati" populistički političari.

- To je vrlo ozbiljan problem koji se mora hitno rešiti. Moramo da transformišemo ekonomiju. Tu se kriju ogromne koristi, ali i ogromni izazovi. Najveća pretnja je socijalne prirode i ako ne uspemo da rešimo to pitanje, naša deca će, uveren sam, ratovati za resurse hrane i vode. U to uopšte ne sumnjam - rekao je Timermans i naglasio da je borba protiv klimatskih promena jeftinija od haosa koji bi izazvalo globalno zagrevanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija