• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2021

21:43

OVA DVA ORUŽJA OBEZBEĐUJU RUSIJU  DA IH AMERIKA NE GURNE U RAT! Poznati nemački profesor tvrdi da će u sukobu Vašingtona i Pekinga - Moskva pobediti!

Vesti

OVA DVA ORUŽJA OBEZBEĐUJU RUSIJU DA IH AMERIKA NE GURNE U RAT! Poznati nemački profesor tvrdi da će u sukobu Vašingtona i Pekinga - Moskva pobediti!

Podeli vest

Podvodni dron "Posejdon" i hipersonična raketa "Cirkon" omogućiće Moskvi da globalno osigura svoj uticaj i spreči da budu uvučeni i mogući sukob između Amerike i Kine, kaže poznati nemački nemački profesor i politikolog Tomas Džeger

Prema njegovom mišljenju, jačanje konfrontacije u svemiru, o čemu svedoči stvaranje svemirskih snaga u Americi, kao i planovi Kine da izgradi svemirsku stanicu, mogli bi da da spreče Rusiju da održi svoju supersilu status, zbog čega Rusi modernizuje svoj "strateški potencijal za odvraćanje“.

Džeger je izdvojio nuklearni podmorski dron "Posejdon" (2M39) i hipersoničnu raketu "Cirkon" (3M22).

Stručnjak je, govoreći o "Posejdonu", primetio da bi Rusija mogla da uzvrati nuklearnim udarom iz okeanskih dubina. Džeger je takođe cenio mogućnosti rakete "Cirkon", ukazujući na njenu ogromnu brzinu, zbog koje je nemoguće odbraniti se od nje.

Nemački profesor nije propustio da podseti da Rusija nije prestala da modernizuje takvo oružje, a njegov primarni cilj je "zastrašivanje neprijatelja".

Prema Džegeru, dva nova sistema naoružanja pružiće Moskvi upravo ono što ona želi, uticaj na svetskoj sceni i mogućnost da ne bude gurnuta u mogući sukob između Kine i Sjedinjenih Država.

Džeger tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin to čini kako bi započeo novu fazu ruske politike na svetskoj sceni.

Posejdon je ruski projekat bespilotnog podvodnog vozila opremljenog nuklearnim pogonom. Glavni zadatak Posejdona je isporuka nuklearnog oružja na obale potencijalnog neprijatelja kako bi se uništili kritični obalni elementi neprijateljske ekonomije i nanela zagarantovano neprihvatljiva šteta teritoriji zemlje stvaranjem ogromnih zona radioaktivne kontaminacije, cunami i druge destruktivne posledice nuklearne eksplozije.

Rakete "Cirkon" su sposobne da postignu brzinu od 8,5 Maha, a domet im može premašiti 500 km. "Cirkon“ može da uništi i morske i kopnene ciljeve. Primarna svrha "Cirkona“ je uništenje neprijateljskih brodova različitih klasa od fregata do nosača aviona, kao i kopneni vojni objekti u radijusu uništenja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SR71

pre 2 godine

I cuvena "baba kurana" izjavila nesto,pa se nitko ne osvrce na to!Tako vam je i sa ovim vasim profanom!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija