• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.05.2021

09:59

AGENTI AMERIČKE DEA NAMAMILI CRNOGORCA U KLOPKU! Razotkrili milionski prljavi biznis širom Evrope, ali GLAVNI PLEN IM JOŠ IZMIČE

Vesti

AGENTI AMERIČKE DEA NAMAMILI CRNOGORCA U KLOPKU! Razotkrili milionski prljavi biznis širom Evrope, ali GLAVNI PLEN IM JOŠ IZMIČE

Podeli vest

U Gracu je uspešno sprovedena velika akcija protiv narko-kriminala, tokom koje je uhapšen crnogorski državljanin Aleksandar G. (52), koji se dovodi u vezu s međunarodnom narko-bandom.

U okviru međunarodne akcije, uhapšena su ukupno tri lica, jedan osumnjičeni u Austriji i još dva u Hrvatskoj, a radi se o heroinu u milionskoj vrednosti.

Prema pisanju bečkog "Kronen cajtunga", Beč i Grac su postali čvorište za narko-kriminal, zbog čega su u Austriji delovali i prikriveni agenti američke DEA.

Istraga u ovom slučaju počela je nakon zaplene 1,2 tone kokaina februara prošle godine u Italiji.

Ta "roba" bila je namenjena za Evropu, a zauzvrat je heroin iz Irana trebalo da se isporuči u Njujork.

Foto: Tanjug

Tovar je milionske vrednosti


DEA je s tim u vezi poslala prikrivene pripadnike u Evropu, kako bi minirali ovaj ilegalni posao.

Pripadnici DEA uspeli su da se prikažu kao zainteresovani kupci, koji bi da otkupe najmanje 135 kilograma heroina, a dogovor je pao da se taj posao obavi u Gracu.

Tom prilikom je uhapšen Crnogorac Aleksandar G, koji živi u Beču, a koji se brani ćutanjem.

Policiji, međutim, brigu zadaje gde je nestala droga koja je za 2,6 miliona evra "promenila" vlasnika, i trebalo da dospe u SAD.

Polazi se od toga da je droga uskladištena negde u Gracu, zbog čega je DEA pokrenula akciju potrage u saradnji sa austrijskom policijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banana republika

pre 2 godine

Da se na vreme nije umešala DEA, još bi se Velja Balvan i ekipa šetali slobodni po Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija