• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2021

18:25

AMERIKA ZAHTEVA IZRUČENJE RUSA! Švajcarci uhapsili biznismena bliskog Kremlju! /FOTO/

Vesti

AMERIKA ZAHTEVA IZRUČENJE RUSA! Švajcarci uhapsili biznismena bliskog Kremlju! /FOTO/

Podeli vest

Švajcarske vlasti uhapsile su ruskog državljanina Vladislava Kljušina na zahtev SAD, koje ga optužuju za insajdersku trgovinu i zahtevaju njegovo izručenje

- Ruski državljanin Vladislav Kljušin uhapšen je u kantonu Vale 21. marta 2021. godine, po nalogu Ministarstva pravde i u vezi sa američkim zahtevom i stavljen je u ekstradicioni pritvor - izjavila je danas za TAS S portparol švajcarskog Federalne kancelarije za pravosuđe (FOJ) Ingrid Riser.

Ona je dodala da se ruski državljanin tokom ispitivanja izjasnio da je protiv izručenja u SAD, koje su preko ambasade u Bernu 19. aprila podnele zvanični zahtev za izručenje Kljušina na osnovu bilateralnog sporazuma o ekstradiciji.

 

 


Kljušin je optužen za insajdersku trgovinu vrednu desetine miliona dolara, zajedno sa nekoliko saučesnika, a švajcarska zvaničnica je naglasila da je FOJ prvi organ koji donosi odluke o izručenju stranaca, a da se na nju može uložiti žalba Saveznom krivičnom sudu i na kraju Saveznom vrhovnom sudu, najvišem sudskom organu Švajcarske.

Ruska ambasada u Švajcarskoj potvrdila je da je upoznata sa hapšenjem ruskog državljanina na osnovu zahteva za izručenje SAD u martu ove godine i da konzularno odeljenje i ruski generalni konzulat u Ženevi održavaju kontakt sa njim i njegovim advokatima, a da se njegova prava poštuju u skladu sa zakonom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija