• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2021

20:00

AMERIKA SE DEFINITIVNO SPREMA ZA RAT SA KINOM! Ulažu bogatstvo u avion ŠESTE GENERACIJE samo sa jednim ciljem!

Printscreen

Vesti

AMERIKA SE DEFINITIVNO SPREMA ZA RAT SA KINOM! Ulažu bogatstvo u avion ŠESTE GENERACIJE samo sa jednim ciljem!

Podeli vest

Američko ratno vazduhoplovstvo otkrilo je više o svom borbenom avionu šeste generacije

Mlazni avion, koji će zameniti "F-22 Raptor", biće višenamenski lovac, prema rečima šefa štaba USAF-a, generala Čarlsa Brauna.

Šef vazduhoplovstva, koji je juče svedočio o fiskalnom zahtevu za budžet za 2022. godinu, rekao je da će primarna uloga borbenog aviona biti dominacija u vazduhu, ali i da će moći da pogađa i kopnene ciljeve.

Foto: Printscreen

- Lovac šeste generacije će morati da obezbedi neke vazduh-zemlja mogućnosti, kao i da izbegne neprijateljske PVO sisteme, ali i da poseduje mogućnost učestvovanja u našim združenim snagama - rekao je Braun.

On je dodao da će novi lovac imati povećani domet i da će biti bolje naoružan u poređenju sa F-22, što će mu omogućiti da dejstvuje na većim distancama koje zahteva Indo-pacifički region.

Sudeći prema karakteristikama koje zahteva američko ratno vazduhoplovstvo, više je nego jasno da su im novi lovci potrebni kako bi uspostavili dominaciju u regionu u kojem im je najveća pretnja Kina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Balkan

pre 3 godine

Masta radi svasta, nikako da shvate da vise globalizam nije na ceni i da treba da promene plocu, ova mnogo preskace i skripi. Ziveli

sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija