• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

18.06.2021

13:14

ŠTA PIŠE U SRAMNOJ REZOLUCIJI O SREBRENICI! Sedam tačaka crnogorske bruke, tačka 3 uvod u progon svih koji misle drugačije!

Vesti

ŠTA PIŠE U SRAMNOJ REZOLUCIJI O SREBRENICI! Sedam tačaka crnogorske bruke, tačka 3 uvod u progon svih koji misle drugačije!

Podeli vest

U Skupštini Crne Gore sinoć je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Rezolicija je usvojena sa 55 glasova za, protiv je bilo 19 poslanika, a udržanih 7.

Rezolucija podrazumeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

Evo šta se sve nalazi u Rezoluciji o Srebrenici: 

1) najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici

2) potvrđuje da se genocid dogodio na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata u kojem je stradalo preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti

3) zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici

4) proglašava 11. jul Danom sećanja na žrtve Srebrenice

5) potvrđuje rešenost države Crne Gore, punopravne članice NATO alijanse, da afirmiše vrednosti mira i stabilnosti

6) poziva nadležne institucije na sprovodenje istraga i procesuiranja optuženih za genocid u Srebrenici, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti

7) izražava saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i za njihove porodice i poziva sve susedne države da nastave da obezbeđuju pravdu i dugoročnu podršku preživelima.

Podsetimo, na sinoćnjoj sednici smenjen je i ministar Vladimir Leposavić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hahahaha

pre 3 godine

Crnogorci pa i vi ste ucestvovali u tom ratu!!! Bilo i vasih ljudi :))))

Srecko

pre 3 godine

Nek glasaju kako hoce, na obraz im ide, ali tacka tri je neustavna po pitanju slobode govora, pa samim tim ce rezolucija pasti na prvom sudjenju.

Knezevic Zoran

pre 3 godine

Zabraniti Srbinu u Crnoj Gori, ili Crnogorcu, da govori ono što ne misli ili, da laž i nepravdu prihvati kao istinu, PREDSTAVLJA NEMOGUĆU MISIJU. Mislim da će ovom Srbima podmetnutom "KUKAVIČJEM JAJETU", usvajanje ove rezolucije doći glave. Ako smatra i igra na kartu, da će Srbi u Crnoj Gori, ili oni koji se ne stide da budu Crnogorci u pravom smislu te reči, a ne neki Milovi mutanti, ćutati samo iz straha da se ne povampire Milovi mafijozi, grdno se vara. On je puko, samo što smatra da će, prodajom srpkih interesa, i uvlačeći se u analne otvore srpskih neprijatelja, produžavati svoj politički život. Ka što je radio "Don" Milo.

Jel sam na ćorac

pre 3 godine

Gde se u ovih 7 tačaka pominje Srbija uopšte? Što pravite konja od muve?

USTAŠKA REZOLUCIJA O SREBRENICI ista je kao ona koju je predložila MARINIKA TEPIĆ, kao i ona predlagana u BiH i na kojoj je insistirala Velika Britanija u SB UN!
Politika

USTAŠKA REZOLUCIJA O SREBRENICI ista je kao ona koju je predložila MARINIKA TEPIĆ, kao i ona predlagana u BiH i na kojoj je insistirala Velika Britanija u SB UN!

Rezolucija o Srebrenici koja je juče usvojena u crnogorskom parlamentu ista je kao ona koju je 2016. godine predložila Marinika Tepić u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Takođe, tekst rezolucije identičan je onom koji je predlagan u Bosni i Hercegovini i koji je Velika Britanija zahtevala da se usvoji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija

18.06.2021

12:59

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija