• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

25.06.2021

12:36

UKINULI SU NOŠENJE MASKI, POSLE SAMO 10 DANA USLEDIO JE ŠOK! Izrael suočen sa zabrinjavajućom pojavom!

Reuters

Vesti

UKINULI SU NOŠENJE MASKI, POSLE SAMO 10 DANA USLEDIO JE ŠOK! Izrael suočen sa zabrinjavajućom pojavom!

Podeli vest

U Izraelu su od danas ponovo obavezne maske u zatvorenom prostoru, samo deset dana nakon što je ta mera ukinuta, pošto broj slučajeva infekcija nove, zaraznije delta varijante korona virusa kontinuirano raste

Obavezno nošenje maske u zatvorenom bila je jedna od poslednjih epidemijskih mera koja je ukinuta 15. juna, pošto je efikasna vakcinacija protiv kovid-19 znatno smanjila broj slučajeva, ali su se infekcije ove nedelje više nego učetvorostručile, na 138, nakon izbijanja epidemije pripisanih varijanti delta u dve škole, prenosi Rojters.

To je navelo izraelske zvaničnike da ponovo pooštre neka ograničenja i podstaknu roditelje da se deca između 12 i 15 godina vakcinišu što je moguće pre.

Ministarstvo zdravlja od danas je ponovo uvelo obavezu maske u svim javnim zatvorenim prostorima, a preporučuje se njihovo nošenje i na velikim okupljanjima na otvorenom.

Otprilike 55 odsto od 9,3 miliona stanovnika Izraela primilo je obe doze vakcine Fajzer-Biontek, a prošlog meseca imunizacija je proširena na uzrast od 12 do 15 godina, međutim, primena u toj starosnoj grupi je mala.

U aprilu je izraelski koordinator za odgovor na pandemiju Našman Aš izjavio da bi Izrael mogao da postigne kolektivni imunitet kada 75 odsto populacije bude vakcinisano ili prirodno imuno posle zaraze kovid-19, ali je juče, zbog veće zaraznosti delta varijantom, korigovao svoju prognozu na najmanje 80 odsto. Trenutno je oko 65 odsto izraelskog stanovništva vakcinisano ili se oporavilo od kovid-19, prema podacima Ministarstva zdravlja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija