• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/webtribune

03.07.2021

08:08

AMERIKA POKREĆE PAKLENI "ARMAGEDONSKI MAČ", Rusi odmah odgovorili: "TO VAM JE CRTANI FILM“!

Vesti

AMERIKA POKREĆE PAKLENI "ARMAGEDONSKI MAČ", Rusi odmah odgovorili: "TO VAM JE CRTANI FILM“!

Podeli vest

Sjedinjene Države nameravaju da u potpunosti promene ceo svoj arsenal interkontinentalnih balističkih projektila i napuste LGM-30G Minuteman III, koji je u upotrebi od 70-ih godina prošlog veka

Prema rečima kolumniste Kajla Mizokamija, Pentagon namerava da se osloni na rakete sa zemaljskim strateškim odvraćanjen (GBSD). U SAD je ovaj projekat već dobio zvučan naziv „Armagedonski mač“. Štaviše, u bliskoj budućnosti stručnjaci će testirati perspektivnu municiju.

Očekuje se da će „Armagedonski mač“ postati ključna komponenta američke nuklearne trijade. Impresivan je i iznos koji Amerikanci nameravaju da potroše na poboljšanje ove rakete – oko 61 milijardu dolara.

Zanimljivo je da je najmanje šest milijardi dolara namenjeno samo za izbor optimalne GBSD konfiguracije. Međutim, tako impresivan trošak stvara probleme na putu sprovođenja ambicioznog projekta, jer ne odobravaju svi razvoj tako skupog projektila, tražeći da se mnogo skromniji iznos potroši na modernizaciju postojećeg arsenala.

Stručnjaci kompanije Northrop Grumman rade na stvaranju rakete. Jedinstvenost ne leži samo u aktivnoj upotrebi digitalnih tehnologija, koje bi trebalo značajno da povećaju efikasnost rakete, već i u sposobnosti projektila da za nekoliko minuta dosegne bilo koju tačku na planeti.

Sudeći po komentarima na interetu, u Rusiji su odmah shvatili protiv koga je ovaj projekat usmeren. Budući da je glavni geopolitički protivnik Sjedinjenih Država koji poseduje ekvivalentnu vojnu moć samo Rusija, odgovor je očigledan.

Foto: Printskrin

Ipak, Rusi su ismevali američku inicijativu, dovodeći u pitanje tehničke karakteristike rakete i mogućnost njenog stvaranja.

„Kakav delirijum. Posebno mi se svidelo „bilo gde na svetu za nekoliko minuta“, napisao je korisnik D16.

„Bitno je da zaplašite ljude, uopšte ne morate da pravite raketu“, napisao je svoje mišljenje tihonmarine.

„Toliko o holivudskim crtanim filmovima o američkim raketama“, našalio se vladimiimir.

„A posebno mi se svidelo ovo: „MAČ ni manje, ni više nego ARMAGEDONSKI“, želeo bih da odgovorim sledećom porukom : „Nasmešite se, gospodo“, napisao je lisiy prapor .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija