• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

09.07.2021

16:56

VEZALI IH I PRETUČENE VUKLI PO GRADU! Besni građani LINČOVALI atentatore na predsednika Haitija! /UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

TwitterPrintscreen

Vesti

VEZALI IH I PRETUČENE VUKLI PO GRADU! Besni građani LINČOVALI atentatore na predsednika Haitija! /UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Podeli vest

Na društvenim mrežama objavljen je video u kojem svetina na Haitiju zarobljene bivše kolumbijske vojne plaćenike krvave i pretučene vuče kroz sirotinjske četvrti Port-o-Prensa, usred haosa koji je nastao nakon atentata na predsednika

Policija je saopštila kako je 26 Kolumbijaca i dvojica američkih državljana bilo uključeno u napad na predsednika Žovenela Moiza u ranim jutarnjim satima u sredu, ali nisu objavljeni njihovi motivi za zločin.

Među uhapšenima su DŽejms Solaž (35) i DŽozef Vinsent, obojica američki državljani rođeni na Haitiju, koji se na snimcima vide sa još 17 osumnjičenih. Ostali napadači su ili u begu ili ubijeni.

Snimak prikazuje kako dvojicu osumnjičenih Kolumbijaca zavezane vuku ulicama. Jedan od muškaraca bio je bez majice i obliven krvlju dok ih svetina prati i viče.

Privremeni premijer Klod Žozef, koji bi trebalo da bude zamenjen ove nedelje, proglasio je "vanredno stanje" i preuzeo vlast u zemlji, što, pak, osporava čovek kojeg je Moiz imenovao svojim naslednikom, glavni zvaničnik za koronavirus u zemlji, Ariel Henri.

Uz ta previranja, karipska država nema jasan pravni okvir za preuzimanje vlasti u ovakvim slučajevima nakon što je šef pravosuđa, koji je prema ustavu trebalo da preuzme vlast, umro ranije ove godine od kovida-19.

Moiz, koji je optužen za uvođenje diktature u zemlji, učvrstio je svoju vlast i zemlju vodio čvrstom rukom, što znači da će onaj ko ispuni vakuum nastao njegovim ubistvom, imati veliku moć.

Podsetimo, u sredu u 1 sat ujutru, atentatori su upali u privatnu rezidenciju 53-godišnjeg predsednika u brdima iznad glavnog grada, i izrešetali ga sa više hitaca.

Njegova supruga, prva dama Martin (47), teško je ranjena i hitno prebačena u bolnicu u Majamiju, dok je njihova odrasla ćerka Žormali, koja je takođe bila u kući u vreme napada, ostala nepovređena i uspela je da pobegne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija