• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.07.2021

17:53

SAMO SVOJE DVORIŠTE NE VIDE! Rusija optužila Ameriku za GRUBO KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA!

Vesti

SAMO SVOJE DVORIŠTE NE VIDE! Rusija optužila Ameriku za GRUBO KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je optužilo Sjedinjene Američke Države za grubo kršenje ljudskih prava kako u zemlji, tako i van nje

- SAD i dalje grubo krše ljudska prava, kako u zemlji, tako i van nje, između ostalog i  nezakonitim jednostranim prinudnim merama (sankcije) čiji je najužasniji primer blokada Kube (koja traje uprkos brojnim rezolucijama Generalne skupštine UN). Međutim, to ih ni najmanje ne sprečava da se pozicioniraju kao 'svetski uzor' u oblasti zaštite osnovnih sloboda. Čak i nevladine organizacije koje su lojalne Vašingtonu priznaju: stanje u sferi zaštite ljudskih prava ovde svake godine postaje gore - navodi se u u novom izveštaju ruskog Ministarstva o situaciji sa ljudskim pravima u nekoliko zemalja, uključujući i SAD.

Ističe se da vlasti ignorišu kritikovanje stvarne situacije sa ljudskim pravima u SAD.

- Vašington traži 'kršenja' (ljudskih prava) svuda, samo ne u svojoj zemlji - konstatuju ruske diplomati.

Podsetimo, krajem marta SAD su objavile izveštaj o ljudskim pravima u svetu, gde su optužili Rusiju za njihovo navodno kršenje. Vašington neprestano pojačava svoj sankcioni pritisak na Moskvu, koristeći „situaciju sa ljudskim pravima“ kao izgovor za ograničenja.

Sa svoje strane, Sjedinjene Američke Države dospele su na rusku listu neprijateljskih država. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da su odnosi među zemljama dospeli u ćorsokak i da je najvažnije pronaći načine da se iz toga izađe. Kremlj je pri tome naglasio da politika restrikcija prema Moskvi ne postiže svoj cilj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija